08-05-09

Verslag van de rit - 06/05/2009

Gegroet allen,

Woensdagavond 06/05/2009. De hemel klaart, na een grijze dag, terug mooi open. Op het appel staan andermaal 18 gemotiveerde HF-ers om er terug een schone rit van te maken.

DSCF0002

Deze keer zullen er weer geen “bergen” opgezocht worden. We hadden eerder al besloten om ons in de richting van een gemeente in het land van Jezus te begeven, Nazareth genaamd. Na nog een klein oponthoudje kunnen we vanaf de Vierwegen voltallig de trambaan “beklimmen”. En het mag gezegd worden. Onze eerste tegenligger tijdens onze rit is bekend volk. Karolien komt als een dartelend veulentje naar beneden gelopen. Ze wordt uitvoerig begroet en aangemoedigd tijdens ons “kruisweg”. De trambaan is al een goede scherprechter wat betreft de windrichting en deze leert ons dat het eerste deel van de rit met tegenwind zal gereden worden. In het centrum van Sint-Lievens-Houtem valt deze nog mee maar zodra wij het Hoeksken oprijden en onze eerste serieuze kasseistrook van de dag mogen aandoen ligt het tempo toch alle enige kms/h lager. In elk geval mogen we de steenweg N42 al zonder pech onderweg oversteken. Na Houtem volgt Oosterzele met als eerste buurtgemeente Balegem. Ook hier het nodige draai- en keerwerk met daarbij nog een snufje kasseien. Jawel, iedereen wordt vandaag zoveel mogelijk op zijn wenken bediend. Bij momenten wordt er al eens stevig doorgetrokken. Al is het maar om vooruitrijders bij de lurven te vatten. De lange kasseistrook van de Lange Munte laten we links liggen maar we nemen hierbij wel een alternatief dat er juist naast gelegen is. Hierbij mogen we al kennis maken met de eerste plassers van de dag. Een te kleine blaas of al te veel gedronken in de aanvangsfase?

DSCF0006_0001

In elk geval moeten we vooraan inhouden om de verschillen bij een gure blazende wind niet te groot te laten worden. Baaigem en Vurste zijn de volgende agglomeraties die we aandoen. Twee gemeentes die zeer rustig zijn qua verkeer en waar we compact doorrijden. Twee aan twee, zoals het hoort, met hier en daar eens een uitspatting van één enkel iemand. Wij bevinden ons bijna in Nazareth. Nog even voorzichtigheid geboden om de Schelde en de N60 over te steken en dan terug naar de - oh zo rustige - betonnen wegeltjes. Lepen Joris heeft blijkbaar de Heilige man horen roepen aan de kerk in het centrum van Nazareth want als een echte apostel wordt hij uit de groep gedreven om vergiffenis te vragen. Onzen verloren gereden apostel heeft deze vergiffenis heel snel gekregen want nog voor iedereen het weet zit hij alweer in de staart van het peloton. Aan de spoorweg aldaar naderen we het keerpunt en dat betekent ook dat we vanaf nu wind in ’t gat zullen hebben. Menig HF'er, met oog voor detail tijdens de rit, zal ook aan de plaatselijke halte opgemerkt hebben dat onze Kootsie verder gaat in zijn publiciteitscampagne. Hierbij heeft hij blijkbaar ook een belangrijke sponsor aan de haak kunnen slaan om zijn (her)kenbaarheid de hoogte in te stuwen. Dit geheel terzijde uiteraard.

Kootsie op poster

Het tempo gaat omhoog. In Ouwegem gekomen nog eventjes de beentjes stilhouden voor een talrijke groep vrouwelijke wielertoeristen om er dan met z’n allen een lap op te geven richting Zingem centrum. Een speldenprik komt nooit alleen en hierbij heeft iedereen van onze groep wel eens één uitgedeeld. Zonder verlies uiteraard want we laten de verschillen nooit te groot worden. We willen trouwens niemand overboord gooien nu dat onze Beke er terug bij is. Het lukt om de groep compact te houden. Zingem buiten en Zwalm binnen. Het loopt wonder boven wonder nog altijd gesmeerd. Al mag al gezegd worden dat sommigen onder ons hun beginnende  vermoeidheidsverschijnselen niet meer kunnen wegsteken. We blijven nog altijd wind mee hebben maar daar blijft het ook bij als voordeel. Zwalm kent in deze streek al enige molshopen die overwonnen moeten worden. We moeten ze nog wel bedwingen om thuis te geraken.

DSCF0013_0001

Dikkele, Velzeke en terug Balegem. Het gaat in spoedtempo verder. Toch vindt Joris nogmaals de tijd om het laatste gedeelte van het peloton te vroeg linksaf te sturen. Met opzet om zijn bijnaam alle eer aan te doen. Hij kan en mag al direct terug vergiffenis vragen. Enkele ogenblikken later mogen we terug afscheid nemen van Bram. Hij neemt een shortcut om iets vroeger thuis te komen bij vrouwtje en dochtertje lief. Ook in Leeuwergem nemen we afscheid van een tweede lid. Karel verlaat ons om dezelfde reden als hiervoor. De finale begint. Via de Ballingsweg nog een laatste keer klimmen om dan de "Côte de la Rise" aan te doen. Een uitnodigend stukje beton waar snelheden van 50 km/h en meer worden behaald. Een eerste groepje scheidt zich van in den beginne af. Daarbij ons jong geweld Ruben en Michael bijgestaan door onze Fernand. De rest kan achtervolgen. Een trio van Joris, Fille en Tom probeert aansluiting te vinden maar het wordt moeilijk. Beetje bij beetje komen ze aansluiten maar zodra deze aansluiting effectief zou gebeuren, stelt Ruben zich nog eens recht op de trappers en de vogel is gaan vliegen. Geen beginnen meer aan, denkt Tom, en hij laat zich afzakken bij een aanstormende Mezel. Ook de rest vindt bij mondjesmaat de aansluiting om dan in colonne onze thuishaven binnen te rijden.

DSCF0024_0001

Bij aankomst zijn we terug vóór de vrouwen maar niet vóór Martin en Maria. De voetbal Chelsea – Barca is al begonnen en we hebben al één goal gemankeerd (maar niet de laatste). Na het plaatsen innemen en bestellingen opnemen kunnen we terug napraten over een schitterende rit terug zonder pech. Houden zo voor volgende week wanneer dan al enkele heuveltjes zullen opgezocht worden in de streek van Geraardsbergen zonder daarbij de gevreesde Muur erbij te nemen. Men weze dus bij deze al een beetje gewaarschuwd.

Uw verslaggever ten velde


10:12 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wederom een prachtig relaas van een leuke rit.
En wat een beeldmateriaal.... SCHITTERENDE affiche. Ni te doen ;o))

Gepost door: Chris | 08-05-09

H&F sponsered by .... de max.

Gepost door: den zwart rijder | 08-05-09

Kootsie doet het weer Zou hij mee da geld van zijn reclamecampagne den arbiter hebben omgekocht tegen Horebeke ;-)

@ Kootsie: proficiat met de (naar het schijnt) verdiende promotie!

Gepost door: Joris | 11-05-09

Geweldig, niet te doen, hahaha GEZIEN OP EEN !!

en ja Kootsie doet het weer!! Bedankt voor promotiefelicitaties. Hopelijk ben ik woensdag reeds bekomen van de festiviteiten en kan ik mijn beste beentje voorzetten!! Er zal toch één en ander uitgezweet moeten worden ;-))

Gepost door: Kootsie | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.