14-05-09

(video)Verslag van de rit - 13/05/2009

Gegroet allen,

Woensdagavond 13/05/2009. Na een diep donker grijze dag klaart, iets voor zes uur, het wolkendek een klein beetje open. Terug ideale omstandigheden dus om de start van de HF-rit in te zetten.

DSCF0002

Aan de inschrijvingstafel staan 18 glunderende HF-ers geflankeerd door enkele gastrijders die blijkbaar toch onze cocktail van vriendschap, sportiviteit en enige competitiviteit kunnen aarden. Na een oponthoudje van een tiental minuten kunnen we omstreeks 18.40 uur vertrekken richting Zottegem. Deze keer doen we de Côte de la Rise in omgekeerde richting als verleden week. Met een compacte groep van 25 zielen rijden we georganiseerd verder. In Zottegem aangekomen gidst onze ritkapitein Kris Coolens als een ervaren rot in het vak ons langgerekt peloton door het centrum en door de buurtgemeenten Bevegem, Erwetegem en de zustergemeentes Oudenhove. Na wat stribbelingen in de beginfase (lees plaspauzes en verlies van regenvestjes) mogen we op de eerste volwaardige helling van de dag, de Marebeekstraat onze moteur al een eerste keer in hogere toeren jagen.

DSCF0004

Aan de top zijn de verschillen te verwaarlozen en langs de kasseistrook de Bonte peddelen wij in groep verder richting Lierde en Deftinge. Voorbeeldig en zonder problemen rijden we zonder enige uitspatting ook deze gemeentes voorbij al moeten we toch meerdere malen rekening houden met achterop komend verkeer. Als bestuurder van menige automobiel is het geen sinecure om ons 25-tallig peloton in één ruk voorbij te steken. Daarom ook een lesje voor in de toekomst om op enigszins drukkere wegen twee aan twee te rijden en uiterst rechts. Zo zullen we eventuele ongelukken toch al een beetje achterwege kunnen laten. De apotheose van de dag nadert. Via onze oortjes hebben we van onze Kris kunnen vernemen dat in de oudenbergstad deze keer niet de Muur maar wel de Guilleminlaan wordt opgereden. Een oplopend stukje zoals deze alleen maar bestaan in hogere sferen zoals onze Ardennen. In de beginfase moeten we al één iemand laten gaan. Onze patriot Andy besluit om op zijn eigen tempo deze col te bedwingen. Ook Chris, Tom, Kootsie en Koen besluiten dit eerder vernoemde te doen. Een kleine grupetto wordt gevormd en onderweg naar de top pikken ze ook nog onze ritkapitein Kris mee. De verschillen aan de top van deze 2.7 km lange beklimming zijn binnen de opgegeven tijdsmarge.

DSCF0006

Aan de meet van deze col kan nog eventjes bekomen worden en kan de tank nog wat bijgevuld worden om de terugrit in te zetten. Onkerzele laten we rechts liggen en via de Astridlaan rijden we terug richting Deftinge. Nog een 20 km en sommigen onder ons ruiken al de thuishaven. Hier en daar wordt er al eens een prikje uitgedeeld doch niet in die mate om anderen in de vernieling te rijden. Het blijft dus onderweg “cycling for fun”. Wie gedacht had dat Geraardsbergen ook het eindpunt was van de heuvels moet zijn stelling herzien. Ook Hemelveerdegem en terug Lierde hebben hun geheimzinnige kleppers die overwonnen moeten worden.

DSCF0007

Eén van deze laatste noemt de Stuivenberg. Gekend in wielermiddens en ook één van de beklimmingen van de Driedaagse van De Panne. Bij de HF-ers is deze klip beter gekend als de snelheidsberg. Ook hier moet niemand onderdoen al zijn de zweetdruppels op het voorhoofd bij sommigen onder ons al wat meer zichtbaarder dan bij de anderen. In elk geval behoren op de Vinkenhoek in Wijnhuize de klimpartijen tot de verleden tijd en is het nu in hoofdzakelijk dalende lijn naar onze thuishaven, de trambaan niet bijgerekend. Uiteindelijk komen we rond de klok van 21.00 uur na een trip van 56 kilometer terug aan bij ons Veronique en Etienne. Ook onze jonge deerne Marijke is al van de partij om ons in spoedtempo te bedienen. En we worden op onze wenken bediend. Deze keer geen voetbal op tv te zien. Daartegenover mogen we bij iedereen een vrolijke smile op het gezicht zien. Iedereen content en ook nu al wordt er uitgekeken naar onze volgende HF-rit. Waar naartoe is nog altijd niet gekend maar t zal in elk geval weer genieten worden. Tot volgende week!

Uw verslaggever ten velde


12:22 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch (video) verslag, geweldig!!

Gepost door: Kootsie | 14-05-09

die vakbonden toch :)))

Gepost door: den zwart rijder | 14-05-09

Video, foto's, verslag... Dit (video)verslag verdiend de originaliteitsprijs ;o))
Knap, knap...

Gepost door: Chris | 14-05-09

prettige reis Tom,

terug een mooi verslag en geniet nu maar van je vankantie in Barca,maar terug komen he want we hebben je hier nog nodig.

Gepost door: Andy | 14-05-09

vakantie bedoel ik tik foutje

Gepost door: Andy | 14-05-09

mooi verslag hoor en filmpje goed gevonden hoor

Gepost door: jurgen | 15-05-09

Bwah Ik vind het filmke toch maar niks ;-)

Gepost door: Joris | 17-05-09

origineel Het filmpje is inderdaad heel origineel.
hopelijk komen de vakbonden snel tot een akkoord :)

Gepost door: Kris | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.