14-05-09

Volgende rit op 20/05/2009

Gegroet allen,

Kerk Herzele

Onze volgende rit wordt gereden op woensdagavond 20/05/2009. We vertrekken rond de klok van 18.30 uur aan het kerkplein te Herzele voor een ritje in het Vlaamse landschap.

Uw verslaggever ten velde


12:33 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Allerlei | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

waar naartoe? Iemand een voorstel voor het parcours?
Graag vlak, of mag er een beruchte helling in?

Gepost door: Kris | 18-05-09

Helling @ Kris: Ik zou er toch nog es een hellingsken insteken. Bij voorkeur geen kasseien, want ze geven toch kans op onweer 's avonds en natte kasseien zijn geen echte aanrader. Anders: Caudenberg, Valkenberg en Berendries? Da zal ongeveer 55km zijn.

Gepost door: Joris | 19-05-09

Hellingsken Dag mannen, kwestie van ne keer een ander hellingsken te doen...De hostellerie lijkt me wel eens iets en deze hebben we met de Flandriens nog niet gedaan.

Hostellerie

Top 93 m

Locatie Vlaamse Ardennen
Startplaats Sint-Goriks-Oudenhove
Hoogteverschil 65 m
Lengte 1.275 m
Stijging (gem) 5,1 %
Steilste stuk 9

Dat valt nog mee kwa klimmeken denk ik eh, nietwaar?

Gepost door: Cancellara | 19-05-09

hostellerie dat is idd ook een mooie helling. vrij lang, niet te steil, maar toch niet te onderschatten. Ligt op dezelfde heuvelrug als de Berendries.

Gepost door: Kris | 19-05-09

Helling ... geen hellingen Ik wil me ni overschatten maar zeker ni onderschatten... maar de combinatie caudenberg, valkenberg en berendries zal nog wa vroeg zijn voor mij , denk ik...
Het voorstel van Bram lijkt me wel wa... kwestie van iets nieuws op mijn palmares te schrijven ;o)
@ iedereen: eigenlijk pas ik me wel aan, aan het gekozen parcours. Afhankelijk van de keuze, zal er misschien iets langer gewacht moeten worden.

Gepost door: Chris | 19-05-09

Ik pas @ iedereen: ik ga passen vanavond (te druk op bouw). Misschien passeer ik wel es voor de narit-besprekingen.

Gepost door: Joris | 20-05-09

ik sluit (me) aan ... ... als ik achterop zou geraken, is het niet vroeg het is wat later en ik heb zeker geen last van een mislukte promotiekater ;-))

Dus Famous-VRT-Kootsie will bie deir ;-))

Gepost door: Kootsie | 20-05-09

RIT 8 De achtste rit bracht de renners van Herzele over Wannegem-Lede terug naar Herzele, het dorp van de “Ronde van België”.
Het peloton reed de zon tegemoet, want de hele etappe werd gekenmerkt door het zomerse weer. Dertien Flandriens kleurden de hele rit, maar we misten wel enkele favorieten op de eindzege…..
De bekendste afwezige klassementrijders, lepen Joris(bouw)-tijgerstreepken(stage Vogezen)-Tom Bidon(snoepreisje naar Barcelona) zullen deze gemiste rit nog beklagen.
Voor de statistieken:
Herzele – Wanegem-Lede – Herzele: 80Km met een gemiddelde van 27.6Km/u.
De hele rit werd er in groepetto gereden, de snelheid lag steeds hoog en niemend durfde een ontsnapping te wagen.
Een massasprint leek besteld, maar op de rijst glipte Kris, Michael, Fernand en Chris weg. Cancellara, Mark, Willem, Kootsie, Wouter VdD, Beke en Andy sloten aan bij de eersten. In een zenuwachtige finale kwamen alle Flandriens weer samen en reden samen over de meet in Herzele.
Het peloton bolde naar wekelijkse gewoonte uit “onder den toren”.
Cancellara

Gepost door: Cancellara | 21-05-09

UItbollen En da uitbollen was precies maar heel kort, want om 22u bleven er nog slechts 3 strijders over, ondanks de vooravond van een feestdag ;-)

Gepost door: Joris | 22-05-09

@Joris: de periode van ontlading en ontspanning is voor ons ook een periode van totale concentratie. Ons even laten gaan zit er dus niet in. Wij zijn Tom Boonen niet hé ;-)
@Bram: bedankt voor de mooie en beknopte verslaggeving van rit 8. Zo blijft geen enkele rit onbeschreven.Bedankt daarvoor.
@Chris: nog eens bedankt voor de perfecte pilotering naar de meet. Van zo'n locomotief kan Steven de Jongh alleen maar verbleken ;-)

Gepost door: Kris | 24-05-09

Kootsie keek en zag dat het goed was ;-)))

Gepost door: Kootsie | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.