11-06-09

Verslag van de rit - 10/06/2009

Gegroet allen,

DSCF0001

Woensdagavond 10/06/2009. Op het kerkplein te Herzele aangekomen kijken wij naar boven en wat zien we? Niet veel want de regent komt met pijpenstelen in onze ogen gevallen. Geen zon dus van de partij maar wel echte HF-ers die hun wekelijkse tocht willen ondernemen, ook in miezerige omstandigheden. Op de aanwezigheidslijst staan negen namen. Een behoorlijk aantal dus in deze barre tijden. We maken vóór de kerk de afspraak om er een redelijk korte rit van te maken met de nadruk op “plat rijden”. Iedereen akkoord en wijle iets na half zeven weg. Herzele centrum wordt langs de trambaan buiten gereden en langs diezelfde trambaan wordt Sint-Lievens-Esse binnen gereden. Het tempo zit er van in den beginne al stevig in. De reden hiervoor zal wel te zoeken zijn in het snel opwarmen van de koele en nat blinkende benen. In de bochten is het vooral voorzichtigheid geboden want de natte en modderachtige betonwegeltjes kunnen we op meerdere plekken vergelijken met de ijspiste van de Kristallijn te Gent. Via de Zavelstraat en het lokaal van de gebroeders Scheirlinck fietsen we de verste deelgemeente van Herzele, Steenhuize genaamd, buiten. In Ophasselt gekomen merken we op dat de regenval gestopt is en dat ook de banen enigszins droger lijken te worden. Het ideale moment van Tom Bidon om regioman Coolens tot bij hem te roepen om een plan te smeden. Het duo besluit om er toch nog een klepper in te steken. Langs Lierde wordt Brakel aangedaan en wie Brakel zegt, zegt ook Ten Bosse. Na wat links en rechts gedraaid te hebben (de ene wat vlugger dan de andere) mogen we de favoriete straat van Museeuw opvlammen. De vernieuwde asfaltlaag zal er wel voor iets tussen gezeten hebben maar het tempo van de voltallige groep gaat op geen enkel moment liggen tijdens de beklimming. Bovengekomen is de enige reden van wachten een volle blaas van Koen. Na het ledigen van zijn persoonlijk magazijn kunnen we terug aanzetten richting Toepkapel.

DSCF0013

We zien de kapel in de verte al liggen en dus weten we ook dat hier geen bergaf zal gereden worden. Terug mogen we deze “col” met een gezapig tempo oprijden al is het wel langs de minst moeilijke kant. Toch blijft het opletten geblazen in het bos. Vallende bladeren op een nat wegdek doet menig koersbandje als geen ander slippen. Een geluk dat we allen gespecialiseerde piloten zijn die hun vehikel stevig in de greep houden. Te Brakel besluiten we om het Mijnwerkerspad af te rijden tot Zottegem. Niet tot het eind maar wel tot aan de Hostellerie in Oudenhove. Terug een klepper die nog niet in onze analen staat geschreven. Vanaf het pad draaien we rechts af en is het Chris die als eerste het initiatief neemt. De verraderlijke berg doet Chris schrikken en laat hem zijn eigen tempo zoeken. Ook de rest vindt zijn tempo al is dit tempo bij Bram en Michaël alias Alberto iets sneller. Toch is het verschil aan de top niet zo groot. Wie in de aanvangsfase gehoord had dat we vanavond plat gingen rijden, is eraan voor de moeite. Alhoewel. Eén iemand had deze opmerking duidelijk begrepen en nam deze dus ook letterlijk. Aan het voetbalplein van Sint-Goriks rijdt Marco Pantani vooraan plat. En of onze pech nog niet genoeg was begint het ook al terug te miezeren.

DSCF0030

Tijd dus om de dépannage vlug uit te voeren en verder koers te zetten richting Zottegem. Het centrum aldaar is in een mum van tijd bereikt en langs de zijflank van de Grotenberg mogen we onze laatste beklimming tot een goed einde brengen. We besluiten om terug in grupetto koers naar ons lokaal te zetten. Het lukt ons terug om de Rijst (met onderweg de hulp van Urbanus) af te vlammen in geen tijd. Na een tochtje van 45 km komen we met z’n allen terug gelijk aan in ons lokaal. Het is er uitzonderlijk heel kalm al is deze reden wel te zoeken in het feit dat de vrouwen niet uitgepakt hebben. In elk geval worden we terug heel snel op krachten gebracht door onze gastvrouw en –heer. Iedereen content en hopen om volgende week terug in aangename omstandigheden te kunnen vertrekken. Ondanks de mindere weeromstandigheden hebben we terug mogen genieten van een al bij al mooie golvende rit.

Uw natte verslaggever ergens ten velde


18:11 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Homm.. effe nagenieten van onze schone tocht van woensdag. De "Giro dell Herzeelse Flandriens" wordt schoner en schoner met de rit en het is leuk om de verslagen van onze reporter ter plaatse te lezen!! Tot vanavond bij lepen Joris voor sommige Flandriens(verjaardag Tinneke) en voor de andere tot volgende week in het Pajottenland misschien?!! Groetjes vanuit het Saxo kamp ;-)

Gepost door: Cancellara | 12-06-09

Hoe een "ver"regende rit... prachtig verwoord kan worden. Wederom knap geschreven Tom!!
De "platte" ritten worden met de minuut schoner... wat zal het geven als de 1ste bergetappe voor de wielen geschoven wordt ;o))

Gepost door: Chris | 12-06-09

Bestelling kledij tommeke tommeke,
ik zou eventueel nog iets willen bestellen . ik zou zo een truiken zonder mauwen willen, zo één da de wind tegen houdt. is da een body light windtex? zo zou ik er enen willen in de XL ! En dan ook nog beenstukken ( L ) en nog iets voor over de schoenen. ik em nen maat 44 dus ge ziet maar eh. Als is natuurlijk de enigen ben die nog iets besteld, laat dan maar zo hé, ik ga die opstart kost natuurlijk niet alleen betalen...
Groeten Wouter

Gepost door: wouter ds | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.