18-06-09

Verslag van de rit - 17/06/2009

Gegroet allen,

Woensdagavond 17/06/2009. Geen barre weersomstandigheden zoals verleden week. Nu kunnen we allen genieten van droge en warme omstandigheden en dit is er ook aan te zien bij de opkomst. Maar liefst 16 HF-ers komen aan op de plaats van afspraak. Tel daarbij nog eens 3 gastrijders en we komen op een totaal van net geen twintig. Volk genoeg dus om eerst gezamenlijk driemaal “hipperdepiep hoera” te roepen voor onze gevierde en afwezige Fille. Na deze ceremonie protocollaire kunnen we uiteindelijk iets na de klok van 18.30 uur vertrekken in oostelijke richting. Terug rijden we Herzele uit langs de trambaan en terug rijden we Sint-Lievens-Esse binnen langs diezelfde fietsvriendelijke weg. Aldaar laten we de Ransbekestraat nu niet meer links liggen. Dat betekent dus ook dat onze eerste noemenswaardige helling aangedaan wordt. Een eerste test. Iedereen is nog fris dus zijn de verschillen op de top te verwaarlozen. Toch zal menig HF-lid hier al gevoeld hebben hoe de benen in deze rit zullen presteren. Ondergetekende heeft er geen goed oog in vandaag. De benen raken snel verzuurd. Misschien de naweeën nog van de regiotour van afgelopen zaterdag gevolgd door een voetbaltornooi op zondag. Hij weet als geen ander wat er nog zal voorgeschoteld worden en het is deze keer terug niet van de (Tom)poes. Steenhuize en Smeerebbe-Vloerzegem worden in sneltreintempo binnen en buiten gereden. Is ook niet moeilijk als je weet dat we hier aan de boorden van de Dender op het laagste punt van onze rit zitten. In Grimminge aangekomen gaat het al iets minder vlot. Het gaat gestaag omhoog om op het einde een zijflank van de Bosberg te overwinnen. Na wat draaien en keren mag deze gekende mastodont uiteindelijk op een goedbollend asfaltlaagje opgereden worden om hierna terug in grupetto naar het begin van de Congoberg te fietsen. Op een moment wanneer de plaatsen voor de beklimming ingenomen worden overheerst een sissend geluid.

DSCF0001

Het is onze “Chepappe van het jaar 2008” Kris Coolens die aan zijn inhaalbeweging qua platte banden begonnen is. Kris, die ervaring van vervanging van banden te over heeft, voert dit klusje in geen tijd uit. En wijle dus weer weg, de Congo op. Geen oergeluiden hier maar wel een geschakel van jewelste om toch maar de juiste versnelling te vinden. Elkeen komt goed boven om terug langs kronkelige wegeltjes Galmaarden en Vollezele aan te doen. Vanaf nu blijft het nog meer op en neer gaan. Een verschrikking voor de benen zal later blijken. Toch houden we er het tempo goed in en schiet de rekker achteraan het peloton net nog niet af. In Vollezele toch eventjes een aanpassing van het te volgen traject. Wegeniswerken doen ons rechtdoor rijden om even verder rechts af te slaan. En ook deze aanpassing van traject zal voor één van de eerste verrassingen tijdens de rit zorgen. Wie gedacht had dat er in het Pajottenland geen kasseien te bespeuren waren, mag zijn stelling herzien. Een echte Paris-Roubaix strook van om en bij de twee kilometer lang dat aan het einde voor een opmerkelijk slachtoffer heeft gezorgd.

DSCF0006_0001

Michael “Alberto” Ponnet sluit zowaar de gelederen na deze fameuze scherprechter. Een eerste teken aan de wand dat het ook zijn dagje niet is vandaag. Na reorganisatie blijven we verder peddelen tussen de mooie glooiingen van de streek. We naderen bijna ons keerpunt in Kester doch het einde van te leveren inspanningen is nog niet in zicht. Langs de zijflank van Neigembos in de richting van Roosdaal dienen nog twee kleppers overwonnen te worden. De Kindekenstraat, kort gevolgd door de Woestijstraat zijn beklimmingen die gerust niet moeten onderdoen voor één van de heuvels van De Ronde. Iedereen komt na dit tweeluik voldaan boven al wordt er niet veel meer gezegd. Aan de gezichtsuitlatingen te zien, kunnen we duidelijk opmerken dat het beste bij iedereen eraf is.

DSCF0008_0001

Een geluk dat het nu in hoofdzakelijk dalende lijn naar Ninove gaat om zonder omwegen richting Outer en Lebeke te ploeteren. Iedereen schreeuwt naar het einde van deze loodzware doch prachtige rit in (voor de meesten onder ons) ongekende streek. Heldergem, Aaigem en Ressegem passeren nog de revue om dan aan te komen bij ons Véronique en Etienne. Onderweg waren al een paar mannen overboord geslagen. Bart en Michael in Aaigem, Tom te Ressegem. In elk geval heeft ondergetekende rond de klok van 23.00 uur nog kort mogen nagenieten met de overschot van de overgebleven olijven. Een trio dat bestond uit Hans, Chris en Kootsie was nog van de partij. De rest was hoogstwaarschijnlijk al in dromenland om de rit nog eens over te doen in gedachten. Eén ding is zeker, ze zullen allemaal geen trekkers nodig gehad hebben om de slaap aan te vatten. En voor ondergetekende is het nog een lange nacht geworden. Tot volgende week voor nóg meer van dat, zou ik zeggen.

Uw verslaggever ergens ten velde


13:53 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Schitterende rit in eens een ander maar vergelijkbaar mooi decor, veel onontgonnen terrein daar wat mij betreft, ik denk dat daar nog veel draakskes liggen te wachten op ons (“met open mond”, zoals Michel het zo mooi zegt :-))

@Tom: ondanks de kop in de grond, toch nog de energie gevonden om alles perfect te registreren en vlot neer te pennen, goe gedaan

@Bram: immodium, kan je dat krijgen zonder voorschrift? Ik vond dat ge daar gisteren nogal goe zjang kon mee geven. Of was dat aan de platte k*k gelegen? ;-)

Gepost door: Kris | 18-06-09

Ook alberto kan al eens een mindere dag hebben e ;)
Oorzaak kasseien banden te hard opgepompt denkek :p

Buiten dit was het alweer n mooie rit

Gepost door: Michael | 18-06-09

Bevestiging Ik kan alleen maar mijn voorgangers bijtreden: mooie rit door vaak onontgonnen terrein, dito verslag. Merci Tom voor de bijna wekelijkse uitstippeling van de - doorgaans platte - ritten. Rust volgende week woensdag maar wat uit op de gemeenteraad, zodat je je goeie benen kan terug vinden ;-)

Gepost door: Joris | 19-06-09

pajotterit alweer een prachtige rit goe weer meer moe da nie zijn dito verslag goe gedaan tom(poes) en daarna nog effekes uitrusten met nen goeie trappist in ons clublokaal en dan op naar de voorbereiding voor de rit van volgende week tot dan salutjes

Gepost door: marco pantani | 19-06-09

@ marc pantani staan er leestekens op jouw klavier?
;-)

Gepost door: Kris | 19-06-09

Schtterend SCHIT-TE-REND..... prachtig geschreven. De meester himself legt de lat héééél hoog.
En wat de rit betrof... 't was er PATAT op in't pajotteland ;o))

Gepost door: Chris | 20-06-09

super Alleen superlatieven zijn goed genoeg om een aanvaardbare reactie te schrijven.
Geweldigste rit, schitterendste parcours, opperbeste teamgeest en ............. onverbeterbare benen had ikzelf, althans volgens sommigen onder ons die Kootsie na de rit aan een plasbeurt wilden ondergeven ;-)
ben dan maar gaan plassen alvorens aan de Enamekes te beginnen.
Ik kijk al uit naar onze EERSTE ECHTE BERGRIT ;-)

@tom: prachtig
@joris: blijven trainen op zondag
@kris: leestekens bij pantani?? goeie vraag
@alberto: kan de beste gebeuren, weet er alles van
@chris: bedankt voor gezellige avond nadien...

Gepost door: kootsie | 23-06-09

De commentaren zijn gesloten.