26-06-09

Verslag van de rit - 24/06/2009

Gegroet allen,

.

De woensdagrit van 24/06 staat voorlopig te boek als de warmste rit van dit seizoen. Onder een stralende hemel verwelkomen we 15 Flandriens en 4 gastrijders op de traditionele startgrid. Ondanks de talrijke opkomst missen we toch enkele bekende gezichten en klassementsrijders! De opvallendste onder hen: Flandriens van het eerste uur Tom “Bidon”; die opgevorderd is als veiligheidscoördinator. Maar ook Michael “Alberto” Ponnet. Zijn het kassei- naweeën of is het acute aprés- examenstress die hem parten spelen??? Wie zal het zeggen… hij doet in elk geval een slechte zaak in het tussenklassement J

Om optimaal van het schitterende weer te genieten, ~beslissen we om de schelde- oevers op te zoeken; al wanen sommigen onder ons zich aan de dender. Als een volleerd herder neemt Fernand de kudde op sleeptouw voor een vlakke rit van 70km.

 

Langsheen gekende herzeelse veldwegeltjes komen we al snel op gekend terrein. Deze keer echter geen TGV- toestanden op “de rijst” want de rit is nog lang. We rijden richting Leeuwergem en het mag gezegd worden dat het tempo er van in’t begin goed inzit. Na elke bocht mag de staart van het peloton een tandje bijsteken om het wagonnetje terug aan te pikken.

Balegem, Velzeke, Dikkele… de bordjes volgen mekaar snel op. We naderen stilletjes aan de eerste klim, “De Rotse” in Dikkelvenne.

.

Rotse dikkelvenne

.

Toch eist deze kuitenbijter zijn slachtoffers. Kris Coolens schakelt iets te bruusk en het resultaat is een afgelopen ketting. Andy kiest resoluut voor zijn eigen tempo. Boven zijn de verschillen miniem zodat we al gauw terug in het zadel zitten. In Semmerzake–Vurste nog nooit geziene taferelen. De militaire sterrenwacht kan zelfs op klaarlichte dag sterren aanschouwen al dragen ze momenteel een HF- uitrusting.

.

Sterrenwacht Semmerzake

.

Via kronkelende wegen belanden we in Gavere waar we het fietspad langs de Schelde opzoeken. Dat er tamelijk wat wind staat, zullen sommigen aan den lijve ondervinden.

In deze 5km lange proloog- in- de- rit was het verstandig om het juiste wiel te zoeken en vast te houden om niet weggeblazen te worden. Andy moest al vlug de rol lossen maar onder de vakkundige begeleiding van Rob en de collegiale steun van Chris bracht ook hij deze tijdrit in de rit tot een goed einde. Vooraan waren het vooral Fernand en Dieter die het best gelanceerd waren. Joris steek het vuur aan het lont, gevolgd door Karel, Kris, Wouter… Het spervuur van demarrages blijft slachtoffers eisen maar één voor één worden de vluchters terug opgeslorpt door een pelotonnetje onder leiding van Bram & Fille; die hun tempo zorgvuldig weten op te bouwen.

schelde asper

.

Van hieruit rijden we richting Merelbeke waar wegeniswerken een eind maken aan het uitgestippelde parcours. Een alternatief wordt al snel gevonden en via Landskouter duiken we Oosterzele binnen. Het kost enige moeite om Kootsie door deze moeilijke, technische dorpskern te loodsen want de “Wanzie-lokroep” was heel sterk.

Bavegem door, Letterhoutem binnen om eindelijk de laatste hindernis te nemen. “het Rot” mag vandaag scherprechter spelen. Op enkele vluchters na, kiezen we er voor om in groep naar boven te rijden en samen te blijven tot de finish.

Terug hebben we kunnen genieten van een schitterende rit.

Bovendien blijft het zonnetje van de partij zodat we voor het eerst de nabeschouwing op het terras kunnen houden.De hapjes en drankjes zijn een welgekomen beloning na de geleverde inspanningen. Ons humeur wordt er zeker niet slechter van.

Later op de avond mogen de “plakkers” nog bekend, leuk en charmant gezelschap verwelkomen.

 

Uw verslaggever-ad-interim

Die-af-en-toe-het-noorden-kwijt-was

08:34 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig ... ... omschreven. En met spijt in het hart moet ik terug toezien hoe de koplopers terug ietsje verder uitlopen in het klassement. T wordt tijd dat ik mijn "foefelmachien" ga boven halen. De achtervolging is dus bij deze begonnen ;-))

Gepost door: Tom Bidon | 26-06-09

Skoon verslag van een skoon rit !!
Ondanks het stevige tempo, ben ik kontent dat de parkoersbouwer rekening hield met mijn rentree na een 9-tal fietsloze weken !!!

Gepost door: Retrostyle Wouter | 26-06-09

Leuke platte rit!
Mooi verslagsken zenne, met scoon fotookes!!!
Tot volgende week!

Gepost door: Cancellara | 26-06-09

Mooie rit door Fernand vakkundig op poten gezet, in combinatie met het mooie weer.... Cycling for fun van de bovenste plank :)))

Gepost door: EX - zwart rijder | 27-06-09

Inderdaad Fernand heeft ons een mooie platte rit voorgeschoteld. Spijtig wel van de Bicky-burgers, maar de gezelligheid op 't terras maakte veel goed. 't Was denk ik de eerste keer dat we konden buiten zitten na de rit, en meteen ook de eerste keer dat we met vijf man pas op donderdag huiswaarts keerden ;-)

Gepost door: Joris | 29-06-09

knap... geschreven, Chris. Ge solliciteert hier ook duidelijk naar een baantje als vaste verslaggever :)

Gepost door: Kris | 29-06-09

Wegens andere verplichtingen kon ik er spijtig genoeg niet bijzijn.

Gepost door: Alberto | 29-06-09

De commentaren zijn gesloten.