11-07-09

Verslag van de rit - 08/07/2009

Gegroet allen,

Woensdagavond 08/07/2009. Als we naar boven kijken zien we dreigende wolken die zullen bepalen welke richting zal worden uitgereden. Omdat het aan de westelijke kant iets minder donker ziet als de oostelijke, besluiten we om Go West te gaan. Aan de startlijn staan toch nog tien flandriens om de helse tocht te ondernemen. In elk geval zal de rit van vandaag vele namen kunnen dragen. Een improvisatierit, een snelheidsrit, een verkenningsrit, een recordrit, een rit van de grote plateau, de rit van de dancings. Ze passeren allemaal de revue. In ons midden terug onze verloren zoon Jurgen. Na wekenlange inactiviteit maakt hij terug zijn rentree langs de grote poort. Genoeg blablabla. Tijd voor het echte werk. We rijden Herzele buiten langs Sint-Rochusstraat en Molendijk. Aan casa De Durpel nog altijd niet veel beweging al kan dat in onze grupetto niet gezegd worden. De pedalen worden al vlotjes rondgedraaid en als volleerde gidsen nemen Bram en Tom de andere acht op sleeptouw richting Burst en Bambrugge. Bij draaien en keren in ontelbare bochten, veranderen ook steeds onze richtingen. Na Bambrugge komt Vlekkem en Impe op het voorplan. De tred blijft er stevig inzitten als je ziet dat er aan een constante van 30 km/h gereden worden. Iedereen blijft twee aan twee naast elkaar rijden, vijf wagonnetjes lang en dit nog steeds in droge omstandigheden maar niet meer voor lang. In Serskamp wordt het donkerder en donkerder en ja in het centrum mogen we kennis maken met de eerste druppels. Tussen de rozenvelden wordt een vlugge stop ingelast om de regenvestjes aan te doen. Hier nemen we ook afscheid van onze Jurgen die na één uur fietsen een gemiddelde van 28.7 km/h achter te kiezen al heeft. Niet slecht voor een tweede openingsrit van het seizoen. We peddelen in miezerige omstandigheden verder richting Wetteren en de scheldeboorden om aldaar een eerste cartouche te lossen.

Schelde

Langs de zijflank van deze stroom flirten we met snelheden van om en bij de 45 km/h. Wonder boven wonder blijft iedereen mooi bij elkaar fietsen al zijn de gidsen van dienst nu Dieter en Ronny. Zij begeleiden ons richting Kalken. Ongekend terrein voor de meesten onder ons en dus laten we onze gelegenheidsgidsen hun werk verder doen. We blijven verder stoempen, op naar onze eerste helling van de dag zijnde de brug van de E17. Eens erover gekomen zien we op onze klok. Het is al acht uur geworden maar waar zijn we nu in godsnaam. Een honderdtal meter na de brug wordt het antwoord ons op een schoteltje gepresenteerd. Het wit-zwarte plaatsnaambord van Lokeren zegt ons welkom.

stad_lokeren

Lokeren … ja ja en ook Chris Beerens fronst de wenkbrauwen en kijkt vrijwel gelijktijdig op zijn horloge. We zullen dus moeten vaart maken willen we voor den donker thuis zijn. En dat doen we. Van Lokeren fietsen we langs Zeveneken en Lochristi richting Beervelde en Destelbergen. Een uitnodigend stukje weg dat kaarsrecht voor ons ligt. Ronny stelt voor om rond te draaien gelijk de échten. Na een korte opleiding heeft iedereen het beet hoe een ketting geolied wordt en hoe deze ook nog eens perfect wordt rondgedraaid. Met snelheden tussen de 35 km/h en 40 km/h komt elkeen om beurt op het voorplan en dit zeker 10 kilometer lang. Hoe plezierig kan fietsen toch zijn in deze gure omstandigheden. Hierbij geen enkele zwakke schakel te vinden en we kunnen alleen maar constateren dat ons gemiddelde alleen nog maar de hoogte ingaat, zelfs over de 30 km/h.

The Temple

In Destelbergen aangekomen mogen we terug weeral ietsje meer draaien en op en neer gaan. Hier verschillende hellingen na elkaar respectievelijk genaamd, de brug van de E17, de brug over de R4 en de brug van de Schelde of Ringvaart. Excuseer mij voor de twijfel maar in onze snelvaart heb ik het bordje niet goed kunnen opmerken. In elk geval komen we steeds dichter bij huis. Melle, Lemsberge, Landskouter en Oosterzele worden ook in geen tijd in- en uitgefietst  en dit nog steeds zonder pech. In Bavegem gekomen zijn er bij enkelen onder ons toch al enkele tekenen van verval doch niet in die mate dat ze hopeloos achterop geraken. Nee, tot in Sint-Lievens-Houtem blijft iedereen mooi bij elkaar om onze finale strook, de trambaan genaamd, nog aan te doen. We kijken in Herzele centrum op onze klok en zien dat het 21.15 uur. Uw verslaggever duwt nogmaals op het knopje van zijn fietscomputer en ziet dat bij aankomst 83 km op de teller staan. Nogmaals duwt hij op het knopje en met getrokken ogen merkt hij op dat er een gemiddelde van 30 km/h werd gehaald. Hoedje af dus voor de metgezellen van deze rit om deze tot een goed einde te brengen. Het natje en het droogje, achteraf gepresenteerd door ons Veronique komt gepast. Iedereen voldaan en aan tafel wordt nu al gehoopt dat we volgende week terug in droge omstandigheden mogen vertrekken. Eindelijk dan naar het Waalse landsgedeelte. Tot volgende week.

Uw verslaggever ergens ten velde


10:39 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Het was de moeite... mooie rit langs onbekend terrein, snelle rit met een constant hoog tempo... Moet zeggen dat ik s avonds goed moe was!!! De voorbereiding voor de Geants d Ardennes is blijkbaar begonnen! Laten we woensdag de taalgrens maar eens oversteken en zien wat de klimmersbenen zeggen ;-))

Gepost door: Cancellara | 12-07-09

Ondanks het weer... terug een mooie en lange rit.
Het verslag wederom vlot en snel geschreven... compleet in de stijl vd rit ;o))
Als pechvogel zou ik voor Kootsie kiezen: 1 rit missen en bijna uit de top 3 donderen ;o)))

Gepost door: Chris | 13-07-09

Badisco Naar't schijnt is het zaterdag de 4de editie van "den Badisco"...
Iemand zin om te rijden?

Gepost door: Chris | 13-07-09

De commentaren zijn gesloten.