20-08-09

Verslag van de rit - 19/08/2009

Gegroet allen,

Woensdagavond 19/08/2009. De voorlopig warmste dag van 2009 met een maximum van 32 graden, gemeten door Frank De Boosere onder thermometerhut. Wie zou er met deze tropische temperaturen de moed vinden om het stalen ros te bestijgen? Het antwoord is ons snel gegeven aan het beroemde kerkplein van Herzele. Deze keer wordt de aftrap rond 18.30 uur gegeven met 7 dappere HF'ers. Een laagte-record van het huidige seizoen qua opkomst. Na enig overleg over de te volgen route wordt besloten het lot in de wielen van Fernand te leggen en we rijden richting Hillegem met de bedoeling het Oudenaardse aan te snijden.

steenovenherzele

Onder een stevig tempo, ons opgediend door Dieter, passeren we de sporthal en bijhorend cultureel centrum, de Steenoven, Hillegem, Oombergen, Balegem om uiteindelijk via een gekend wegeltje de brug in Zingem op te klauteren, onze eerste noemenswaardige helling van de dag. Ondertussen was Kootsie al ff aan Dieters broek gaan hangen om te vragen of het wat milder kon daar Kootsie dit ritme gedurende 2u30 niet zou kunnen volgen ;-)) Na één uur stond trouwens 31 km op de teller. Langsheen de Schelde (gem 37 km/u) werd gereden zoals de groten in het "peliotom" euh peloton dat doen. Eén HF'er draaide niet mee wegens de hem opgedragen teamorders en hield zich lekker op de 7e plaats genesteld ;-)) Na dit hoofdzakelijk vlakke gedeelte kunnen we aan de boorden van deze stroom aan de horizon de meerdere uitstekende toppen al opmerken aan de rand van de stad Oudenaarde.

kapelleberg

Achtereenvolgend werden de Achterberg, de Kapelleberg, de Molenberg en de Vlamme over"brug"d om uiteindelijk als laatste kuitenbijterke de Pijpketel omhoog te rijden.

Als verhaalschrijver van dienst kan ik me niet veel meer dan dit herinneren daar ik niet de tijd had om straatnaampjes of allerhande te bekijken, te noteren, verre van ze enigszins te memoriseren. Brommer Dieter is duidelijk een maatje te sterk voor de gewone HF'er en toverde bij wijlen sterke staaltjes uit zijn ros. We kunnen getuigen van andermaal een zeer mooie rit. 72.5 km straatstenen passeerden onder de wielen aan een gemiddelde snelheid van 27.6 km/u. Voor het eerst dienden we ook de duimen te leggen voor de dames die zich net aan het neerpoten waren op het ons gekende zomerse terras toen wij in grupetto het kerkplein opreden.

De afwezigen o.a. "Interventie Tom", "Terrassende Jos", "Vrouwverjarende Phille", "Verlofganger Chriske", "Traininggevend Markske", "Lepe Vos", "In t geniep trainende Kris" en "De nog altijd ruitenwassende Andy" (een vermelding in het Guiness Book of Records is vanaf heden onafwendbaar) hadden andermaal ongelijk ;-)). Hierbij valt ons ook op dat de deelnemers van de 1ste Tour de Wijngaard allemaal forfait gaven. Een vermoeden duikt al op dat een inderhaast gevolgde "Cera-kuur" hen verbiedt om bij deze tropische omstandigheden enige vorm van inspanning te leveren om een optimaal resultaat te halen op de dag des koers ;-))

De aanwezigen van deze zwoele woensdagavond rit : Brommer Dieter, Gids Fernand, Youngster Michael, Boterdraaiende Rob, Zwaailicht Gerre, Apotheker Bram en aanklampende Kootsie.

Uw verslaggever ad interim Kootsie.


12:49 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Chapeau ... ... voor de volhouders.

Bij deze wacht ik nog altijd het verdict af wat mij de komende weken te wachten staat. Groen of rood licht. Het ligt allemaal nog binnen de mogelijkheden.

Gepost door: Tom Bidon | 20-08-09

proficiat mooi, maar rechtzetting: ik was niet in 't geniep aan het trainen hoor. Mijn vrouwkes zijn alibi. :)

Gepost door: Kris | 20-08-09

IK ben jullie in tegengestelde richting tegengekomen op het Scheldepad, heb nog geroepen en had bovendien het HF tenueken aan, maar blijkbaar ging het snoei hard.
Ikzelf ben na 4 weken uitzieken (abces op het bovenste tandbeen - 2 antibioticakuren - en 1 cortizone kuur ) terug stillekes aan herbegonnen, ik had gisteren de intentie om mee te rijden, maar de conditionele achterstand en de hitte overhaalden mij rustig wat kilometers te doen (ja, wat ben ik toch een mietje), volgende week zit ik aan de kust, maar ik hoop toch in september terug present te tekenen.

Groeten
ex-zwart_rijder

Gepost door: den zwart rijder | 20-08-09

Leuk! Leuk om lezen hoor, mooie proza van onze wieltjeszuiger ;-) , hem sparen voor dit weekend heb ik horen zeggen van de ploegleiding!
Ben eens benieuwd wat dat zaterdag zal geven...Kan (lees mag)hij meerijden in een ontsnapping, wil hij dat ook? Vrijdag wordt er intern beslist of Kootsie al dan niet zal meedoen zaterdag, veel zal afhangen van het uur wanneer de beslissing gemaakt wordt ;-)).
Wie staan er wel al op de deelnemerslijst van de Geants d'Ardennes: boterdraaiende Robbie, zwaailicht Jerre, Cancellara, Kenny en Frank (Saxo Team). Valt al zeker af : Tom Bidon (blessure) en wordt daarmee wshl pechvogel van het jaar, gaat misschien mee als ploegleider. Zijn onzeker: Kootsie, tijgerstreepken Fille, lepen Joris, Kris en de andere Flandriens.
Tot zaterdag in Wallonië!!

Gepost door: Cancellara | 21-08-09

De commentaren zijn gesloten.