01-09-09

Verslag Tour De Wijngaard

Gegroet allen,

.

Tour de Wijngaard

.

Zondag 29/08/2009, de allerlaatste zondag van de “grote vakantie” krijgt een speciale plaats in de HF’s- geschiedenis. Ter gelegenheid van de kermis Borsbeke organiseren de Wijngaardvrienden de 1steTour de Wijngaard”. De moedigsten onder ons schrijven zich resoluut en zonder aarzelen in. Inderdaad onder het indrukwekkende deelnemersveld ronkende namen als “Retrostyle” Wouter ,Kris “Chepappe”, Fille “tijgerstreepke en “Lepen Joris. Vol goede moed, hooggespannen verwachtingen, nuttige tips van een ervaren rot en aangemoedigd door talrijk opgekomen teamleden en supporters gaan ze van start.

.

Foto 1

.

Na 2 obligatoire rondjes achter de startwagen; die spelen der wijs door sommigen wordt opgenomen; wordt de meute met een vliegende start losgelaten en het tempo zit er direct in. Compleet volgens de ploegorders vatten Kris & Wouter post in de buik van het peloton. Joris & Fille proberen hun positie in de voorwacht van het peloton te handhaven.

.

Foto 2

.

Op het einde van de 4de ronde is het lied van Wouter & Kris jammer genoeg uitgezongen.

Met nog 1 ronde te rijden noteren we de eerste serieuze ontsnapping: Patrick Goossens; wel gekend onder de Hf’s gaat aan de haal. In opdracht van de kopman rijdt Joris zich het schuim op de bek om de vluchter een halt toe te roepen. Het is echter een jammerlijke valpartij die Patje van de zege houdt. Uiteindelijk wordt Fille knap 9de , Joris verdienstelijk 14de , Kris 27ste en Wouter 30ste in de algemene uitslag. Chapeau voor onze deelnemende HF’s!!

Na deze knalprestatie is het toch ff serieus uitblazen, moet het vochtgehalte terug op peil gebracht worden maar blikken we voldaan en tevreden terug op deze knalprestatie.

En men weze al gewaarschuwd want met de woorden “er zat meer in” worden al plannen gesmeed voor de volgende editie.

.

Foto 3

.

PS. Voor interviews, gesigneerde foto’s kan men zich wenden tot het HF – PR- secretariaat.

.

Uw verslaggever ten koerse.


10:47 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

merci voor de mooie souvenirs. Was een unieke ervaring zo "ne keer koersen"
weet iemand waar op internet uitslagen van dergelijke wedstrijden te raadplegen zijn?

Gepost door: Kris | 01-09-09

Uitslag op internet @Kris : de uitslag van dergelijke wedstrijden vind je terug op de volgende site: http://www.wielerbondvlaanderen.be/

+> Uitslagen -> Weg -piste-veld en dan naar de juiste datum gaan : Borsbeke 5O° Gentleman uitslag

Gepost door: Chris | 01-09-09

Idd Een heel toffe ervaring. Leuk om je eens te meten met anderen, volle gas de bochten te mogen nemen zonder gevaar van tegenliggers, aangemoedigd te worden door een meute supporters. Bij leven en welzijn staan we volgend jaar weer aan de start.

Gepost door: Joris | 01-09-09

De commentaren zijn gesloten.