14-09-09

Verslag van de rit - 03/09/2009

Gegroet allen,

Woensdag 03/09. Vanavond wordt de eerste najaarsrit gereden. Maar door allerlei vakantieplanningen, sportactiviteiten en andere uitvluchten noteren we slechts 7 Flandriens aan het vertrekpunt. Om de duisternis voor te blijven en de dreigende onweerswolken niet te tarten besluiten we om het niet te ver te zoeken vandaag. Via St Rochus en ’t Hellegat zetten we aan richting Mere. Van in’t begin is het opboksen tegen de wind – een goeie plaatsing zal een must zijn vandaag – maar dat zal het tempo niet onder leiden. In groep peddelen we de diepestraat op en laten we de kruiskoutermolen rechts liggen.

.

Naamloos1

.

Via Bosstraat en Boekent steken we door richting Heldergem om eventjes de steenweg te volgen om over te steken en Lebeke aan te doen. Hier komen we 2 wielertoeristen tegen die onmiddellijk herkend worden; het zijn Verbeeren Davy; de winnaar van de Borsbeekse wedstrijd en Franky Claeys; fotograaf van dienst voor de torenvrienden. De prestatie van onze deelnemende Flandriens afgelopen zondag; zijn blijkbaar niet onopgemerkt gebleven want met een haast smekende blik pikken zij hun wagonnetje aan. Even verder, de belangrijkste hindernis van vandaag… De knipperhoek in Denderhoutem.

.

Naamloos2

.

Bijna had onze verstrooide seingever ervoor gezorgd dat we deze kinderkopjes zouden missen maar gelukkig doorzag Chris het op het gepaste moment. Bram lijkt deze hellende kasseistrook als zijn broekzak te kennen want zonder omkijken schiet hij vooruit en laat iedereen ter plaatse. De rest volgt min of meer in groep zodat de verschillen klein blijven en we met ons pelotonnetje al snel verder kunnen. Na wat draaien en keren zijn we zo D’houtem uitgereden en snellen we via de denderhoutembaan naar Ninove. Aan de verkeerslichten aldaar toch een lichte aarzeling… de brouwerij Slaghmuylder ligt uitnodigend aan onze rechterzijde maar het stalen ros wil verder.

.

Naamloos3

.

Via outer en Nederhasselt belanden we in Aspelare waar een kuitenbijter wordt voorgeschoteld. Op de Cyriel Prielstraat ondervindt Chris dat een inactiviteit van 2 weken zijn gevolgen heeft. In de kop van het peloton wordt Rob vooraan weggeblazen om in de luwte van het groepje aan te klampen tot boven. Gelukkig wordt er boven voorbeeldig gewacht. We blijven de duisternis voorlopig voor en daarom besluiten we nog een allerlaatste lusje aan de rit te breien. Langs St –Lievens-Esse, belanden we op de Pardassenhoek om zo via de Rijst Herzele binnen te duiken…. Inderdaad, hier wordt het brommertje nog eens in gang getrokken;met een max. snelheid van om en bij de 40km/u gaan we tekeer tot aan de molen waar de Cooling down kan beginnen. Met enig achterstand komt Kootsie binnengereden nadat hij onderweg bekend volk was tegen gekomen. Tevreden & droog kunnen we terug knus plaatsnemen in ons hoekje bij Veronique en Etienne waar we terug verwend worden.

Uw Meerse verslaggever ergens ten velde


21:24 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.