21-09-09

Verslag van de rit - 16/09/2009

Gegroet allen,

DSCF0002

Woensdagavond 16/09/2009. Een dag met vele betekenissen. Allereerst is het de laatste avondrit van de Herzeelse Flandriens. Jawel, het seizoen 2009 zit er op. Maar het is ook de verjaardag van onze Jos. De opkomst op het kerkplein te Herzele mag dan ook gezien worden. Met een vol dozijn vertrekken we voor onze sluitingsrit en we peddelen in de richting van Mere. Aldaar wacht ons onze “bijna-kampioen” Andy Meuleman op. En ja, rond de klok van 19.00 uur komen we met z’n allen aan. Aan de casa grote werken aan de gang. Onzen Andy heeft zijn bestaan als profwielrenner opgegeven en is nu volleerd kasseilegger. Als geen ander toont hij ons voor wat de verhoudingen zijn om een goeie stabilisé te maken.

DSCF0016

Niet veel geïnteresseerden voor deze les. Wat de meesten onder ons wel interesseerde was de traktatie van onzen Andy. De bak bier van het goudgele kleur was dan ook snel geledigd om terug aan te zetten richting Sint-Lievens-Esse. Aldaar stond trouwens de volgende traktatie te wachten in café “De Paling”. Na een ritje van om en bij de 15 km mogen we niet afsluiten zonder onze gewoonlijke platten tuub. Deze keer is het Hans die de pechvogel-trofee tot zich mag nemen.

DSCF0020

De dépannage wordt in geen tijd uitgevoerd al moet er wel bijgezegd worden dat onze vaste mecanieker al lang niet meer ter plaatse was om bijstand te verlenen. Neenee, de roep van zijn splinternieuwe buurvrouw Patricia was groter en dus mochten wij haar met een breedlachse mond iets later verwelkomen.

DSCF0028

Bij het nuttigen van onze eerste bestelling terug een verrassing. Onze wekelijkse gastvrouw Veronique komt ook met haar vrouwenbende café De Paling binnengewandeld. Resultaat : nog meer traktaties. Hierbij werd door elkeen het uur uit het oog verloren. In die mate zelfs dat het reeds donker was om de laatste etappe richting stamlokaal in te zetten. Het functioneren van voor- en achterlicht was hier geen overbodige luxe.

DSCF0034

Al een geluk dat sommigen onder ons een voorbeeld willen stellen tijdens deze nachtelijke ritten zodat we met z’n allen zonder kleerscheuren aankomen bij ons Veronique en Etienne. En vanaf nu was het alle remmen los. Na de twee vorige traktaties volgt nu Tom op zijn beurt om er nog eentje bij te doen.

DSCF0035

De potjes gerstenat bleven maar vloeien en vloeien, hierbij op het einde bijgestaan door vrouwelijk schoon. Tot middernacht werd er nog uitvoerig verder gepraat over het afgelopen seizoen. Nu al worden er plannen gesmeed om er volgend jaar terug een lap op te geven. Een ding mogen we vooral niet vergeten dit jaar, het was er terug eentje om in te kaderen. Een seizoen met een andere, wederom, schitterende kamioen, eentje met prettige ritten, schitterende fietsdagen, geen geruzie en vooral geen ongelukken. Houden zo, zou ik zeggen. We kunnen er alleen maar van leren.

DSCF0048

Uw verslaggever ergens ten velde


19:51 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2009 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat aan de flandriens voor het mooie seizoen.

Gepost door: Beké | 21-09-09

.... of hoe een eindeseizoensrit, een leuke, tof en speciaal verslag kan hebben.....
In jouw onnavolgbare stijl, terug een prachtig stukje proza van gemaakt.

Gepost door: Chris | 22-09-09

Yup Leuk om het allemaal nog eens te kunnen lezen, want er zaten enkele gaten in mijn geheugen. Hoe zou da toch komen? ;-)

Gepost door: Joris | 23-09-09

De commentaren zijn gesloten.