06-02-10

Start seizoen 2010

Gegroet allen,

Jawel, beste vrienden, de start van ons seizoen 2010 nadert en nadert en nadert ...

DSC_0082

Daarom volgende interessante toelichting betreffende de startdatum.

We vertrekken niet zoals reeds eerder afgesproken op woensdagavond 07/04/2010 maar wel (en noteer alvast deze cruciale datum in jullie agenda) op woensdagavond 31/03/2010. Het startschot - met de gebruikelijke persvoorstelling - wordt gegeven om 18.30 uur op het kerkplein van Herzele. Wij hopen jullie allen aldaar massaal te kunnen begroeten in onze alom gekende HF-uitrusting.

Uw verslaggever ergens ten velde


12:02 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Allerlei | Permalink | Commentaren (37) |  Facebook |

Commentaren

Omdat ... ... het zomeruur op 28/03/2010 al wordt ingeschakeld en het dus op woensdag 31/03/2010 al tot 20.00 uur zal klaar zijn hebben wij "en petite comité" besloten om onze start een weekje te vervroegen. Ik denk wel dat iedereen hiermee zal akkoord zijn.

Ik zal in elk geval present zijn.

Gepost door: Tom Bidon | 06-02-10

31/3 absoluut geen bezwaar tegen deze beslissing :)

Gepost door: Kris | 07-02-10

ik... ...zal er normaliter ook bij zijn !!

Gepost door: wouter de spiegeleer | 07-02-10

precent ik zal er dus ook zijn hoor

Gepost door: jurgen | 07-02-10

Das wel da!! Bij deze schrijf ik mij in voor het nieuwe seizoen!
Ik kijk er naar uit om mij terug te meten met de allerbeste Flandriens van de streek! De benen kriebelen, de honger is groot, de zenuwen staan gespannen, kortom . . . de GOESTING is enorm!

Gepost door: Cancellara | 08-02-10

tzal wel zijn als we maar van huis zijn

Gepost door: gerre | 16-02-10

4 dagen.... voor de RVV is dit het ideale moment om de concurrentie van naderbij te begluren!

Gepost door: tijgerstreepke | 19-02-10

ME2 Ideaal om de benen nog een laatste keer te strekken voor de ronde... als er nog gegadigden zijn om de RVV te rijden... laat het weten, 't is nog nie te laat, maar ter zal toch al serieus uit de pijp mogen gekomen worden ;-)

Gepost door: Joris | 19-02-10

Flandrien 2010 De stand zal er volgend jaar alleszins anders uitzien, want onze Michael "Contador" Ponnet zijne Kuota staat te koop,... (hoe kunde nu ne Kuota verkopen, doch dit ter zijde)... hij houdt het fietsen voor bekeken,... wegens verliefdheid blijkbaar geen tijd meer. Jammer, want een (klim)talent verloren.

Gepost door: Joris | 24-02-10

ik zal er waarschijnlijk ook zijn, tis te zien hoe da de conditie is, want khem nog nie gereden

Gepost door: pantani | 12-03-10

pantani kan geen kwaad ik heb er ook nog niet opgezeten op mijne fiets

Gepost door: jurgen | 15-03-10

Groep 1 en groep 2 @ Jurgen: maar ge zijt wel al gespot op ne spinningfiets ;-)
Misschien zou het nie slecht zijn om de eerste ritten in 2 groepen af te haspelen. Groep 1: diegene die in de wintermaanden niet stilgezeten hebben en al redelijk wat basisconditie hebben en Groep 2: diegene die wel hebben stilgezeten en dus nog een zekere basis missen. Na enkele weken, als het niveau genivelleerd is kunnen we dan opnieuw gezellig samen rijden. Op die manier zal het voor iedereen "fun" blijven. De après-fiets blijft gelijk... één groep!

Gepost door: Joris | 16-03-10

@joris Zeker te overwegen om inderdaad eerste ritten op te splitsen.

Geen probleem om me aan te passen, het blijft voor de fun maar verschil zal misschien iets te groot zijn zonder dikkenekkerig over te komen.

de voltallige groep beslist natuurlijk....

Gepost door: tijgerstreepke | 17-03-10

Eén (vrienden)groep Ik denk toch dat het beter is om met één groep te starten (zoals het aanvankelijk allemaal begonnen is). T is uiteraard niet de bedoeling om te koersen op woensdagavond. T is een kwestie van plezierig terug te hervatten. Dat de ene al een wat betere conditie dan de andere zal hebben kunnen we niet vermijden maar t is niet de bedoeling dat we zoals de zondag in groepen gaan beginnen rijden. Ik vind niet dat dit gepast is voor een vriendengroep maar dat is natuurlijk mijn mening. Ik sluit mij aan bij de meerderheid.

Gepost door: Tom Bidon | 17-03-10

Maten, makkers.... Even terug in de tijd: "samen uit, samen thuis", "cycling for fun" ... met die leuzes in het achterhoofd zijn we indertijd aan ons avontuur als fietsende vrienden begonnen.
Als we gaan beginnen opsplitsen, vrees ik dat wij op termijn enkele fietsliefhebbende vrienden gaan verliezen (want waar ligt de grens).... en dat mag toch de bedoeling niet zijn é!

Verschillen zullen er immers altijd zijn in onze heterogene groep, of dit nu bij de aanvang vh seizoen is of in de loop van....

Daarom zou ik een oproep durven doen naar onze meer geoefende, goed voorbereidde, fietsminnende reisgezellen om die eerste weken een beetje geduld te hebben...
Maar tevens zou ik ook een boodschap willen plaatsen voor de minder geoefende, van de rustprofiterende recreanten zodat zij het stalen ros al eens van stal zouden durven halen....
zodat het heel snel tot "fun" voor iedereen komt.

En dit eigenlijk alleen maar om te zeggen dat ik voorstander ben van één vriendengroep... maar zoals iedereen leg ook ik me neer bij de beslissing van de groep.

Gepost door: Chris | 17-03-10

1 Tot hiertoe heeft elk nieuw seizoensbegin toch niet echt voor grote problemen gezorgd? Natuurlijk zijn er nu enkele factoren die de niveau-verschillen waarschijnlijk hebben vergroot tov andere jaren (enerzijds te lange winter waardoor velen al maanden inactief zijn, anderzijds enkelen die nu al een superconditie hebben). Ik begrijp het voorstel, maar vrees dat dit de sfeer gaat aantasten. Onderweg is het altijd wel es wijs om elkaar het vuur aan de schenen te leggen op sommige punten, maar uiteindelijk moeten we toch proberen als één groep over “de meet” te rijden.
De verhalen en anekdotes die elke rit met zich meebrengt, zorgt toch ook voor de nodige leute achteraf? Je moet je es voorstellen dat je er bij zit en nie weet waarover men spreekt.

Als we de 1ste rit allemaal samen rijden, zullen we rapper kunnen oordelen hoe groot de verschillen werkelijk zijn en als er een paar zijn die het moeilijk krijgen, kunnen we toch helpen. En als iedereen zich een beetje inzet ter bevordering van de fun en groepsfeer… Ik ben alvast bereid Joris een duwtje in de rug te geven op zijn moeilijke momenten. :-P

Gepost door: Kris C. | 18-03-10

Fun "Fun"=ok, maar dan voor iedereen en niet ten koste van een enkeling. Ik ben akkoord dat niet iedereen op hetzelfde niveau kan zitten en dat iedereen wat water bij de wijn kan doen, maar inspanningen zullen toch van beide kanten moeten komen. We zullen zien na de eerste rit en dan conclusies trekken.
Scenario's zoals vorig jaar op de JB Classic vind ik ook niet "fun". Constant gezaag dat het te snel gaat (het tempo was inderdaad strak, maar het was ook niet de eerste rit meer), terwijl er toch boven op elke helling werd gewacht.
Of rijden met de gedachte (zoals al gebeurd is) van ik rijd niet door, ze wachten toch,... zijn voor mij ook niet "fun".
Dan wordt de groepsfun gedwarsboomd door enkelingen en dat moet er alleszins ook uit.

Gepost door: Joris | 18-03-10

Kan ik inkomen Inderdaad maar het is een mes dat natuurlijk aan twee kanten snijdt. K vind toch dat we de eerste ritten wat geduld moeten opbrengen. Er zijn er trouwens die de mogelijkheid nog niet gehad hebben om zich ten degelijke voor te bereiden op het zomerseizoen en daar zal met de eerste ritten natuurlijk wel rekening mee gehouden worden (moeilijkheidsgraad van de rit).

Uiteraard kan het niet zijn dat we in het volle seizoen met gans de groep steeds moeten wachten op één enkel iemand omdat deze dan niet voorbereid achteraf aansluit met de steeds fysiek betere groep.

En dat er bovenop de hellingen gewqcht wordt, vind ik wel doodnormaal. Maar wat wel niet door de beugel kan is dat er personen op een vlak stuk aan een constante van 30 km/u uit de wielen worden gereden. Als men dan toch wil aansluiten in volle seizoen moet men wel degelijk zijn voorbereid op de afstanden en de gemiddelde snelheid die we dan al aankunnen.

Alles hangt trouwens af van "karakter hebben". Ik bezit trouwens geen perfect atletisch lichaam en heb het ook soms moeilijk op enkele hellingen maar met karakter te tonen en 30 van mijn 32 tanden af te bijten kom ik ook wel boven zonder dat de eersten uren hoeven te wachten.

En dan spreek ik nog niet over de ontelbare jojo-bewegingen die ik met plezier maak om de beste fotoshots op onze blog te plaatsen.

Training, voorbereiding en deze dan ook nog onderhouden is alles en dan kunnen we met pleizer tijdens onze ritten de leuze van deze winter bij de Pruine Proeken meermaals herhalen (met de knipoog naar diegenen die de winterse ritten gereden hebben) : "Koers is oorlog ofte la course, c'est la guerre" ;-))

Gepost door: Tom Bidon | 19-03-10

Nog 9 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 21-03-10

Opslitsing? Mannen mannen mannen... We gaan toch nie beginnen gelijk B-H-V en gaan opsplitsen eh?! Laat ons samen op "stap" gaan en thuis komen en enen drinken. Dezelfde avonturen voor de hele groep. Als er bij zijn die wat sneller willen rijden, doe er 50 km voor en voor degene die nog niet gereden hebben, ga es rijden eh ;-))

Gepost door: Cancellara | 22-03-10

Tja ... Ben er volledig voor te vinden dat we zoveel mogelijk in één groep gaan rijden. Conditieverschillen zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd blijven.

En als jullie dan echt rap willen rijden, dan stel ik voor dat die "rappen" lid worden van een club waar je aan echte wedstrijden kunt deelnemen.

De Flandriens zullen de eerste supporters zijn ! Maar pas dan wel op als je niet wint hé :)

Tot volgende week !!

Gepost door: Pieter | 22-03-10

Ik sluit mij aan bij Pieter en cancellara,laat het ons leuk houden en die die willen koersen ga dan eens mee met de gooskes jullie goesting zal snel over zijn en jullie zullen snel terug bij de flandriens willen zijn ze hihi.

allez tot volgende week.

Gepost door: Andy | 22-03-10

Nog 8 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 23-03-10

Nog 7 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 24-03-10

Nog 6... ... keer slapen :-)

Gepost door: Kris C. | 24-03-10

Nog 6 keer slapen é mannen, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag, als er komend HF seizoen zo zal geteld worden zullen we nog nen gerechtsdeurwaarder moeten inschakelen om de kilometer- en deelnametelling te controleren ;-)))
De uittredende "Champ " van 2009 ;-)

Gepost door: Kootsie | 25-03-10

ter info:
mijn stalen te zwaar wegend rode ros is in behandeling bij een bijna erkend rosbehandelaar ;-)
Dus pas maar op allo allo als ik kruip voor den eerste keer dit jaar op mijnen vélo ;-))

Gepost door: Kootsie | 25-03-10

Nog 5 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 26-03-10

koers is en blijft ... oorlog. T principe van deze mtb-winter was: er wordt op elkaar gewacht maar als ge goei benen hebt moet ge u nie inhouden om t te laten zien!! Wa nie wil zeggen da t nie plezant moe blijven. Zonder tegenslag zal deze Pruine Proek dus zondag s gastrijder zijn met een splinternieuw koersmasjien waarvan dak me moeite weet wa voor- of achterrem is. Ik kijk er naar uit !!

Gepost door: Ka Veedeebee | 26-03-10

woensdag dus; kzat nog me mijne kop bij de mtb :-)

Gepost door: Ka Veedeebee | 26-03-10

Nog 4 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 27-03-10

Voorbereiding 2010 Jawel, beste vrienden. Als u op onderstaande link klikt (of kopieert in uw browserbalk) zult U met uw eigen ogen kunnen zien wat ik en andere HF-ers deze winter hebben uitgespookt.

http://de-pruine-proeken.skynetblogs.be/post/7768482/eindelijk-het-eindklassement-winterseizoen-20

Kijk en geniet met mate(n)

Gepost door: Tom Bidon | 27-03-10

-1 uur... Dankzij de zomertijd, zijn we d'er weeral een uurken dichterbij ;o))

Gepost door: Chris | 28-03-10

Nog 3 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 28-03-10

Nog 2 ... ... dagen

Gepost door: Tom Bidon | 29-03-10

NOG 1 KEER SLAPEN en dit zijn de voorlopige weersverwachtingen:
"Woensdag waait het vrij krachtig tot krachtig en aan zee krachtig tot hard, met stoten tot 80 of 90 km/u. Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele buien. Later valt eerder regen of wat winterse neerslag ten zuiden van Samber en Maas."

Gepost door: Kris | 30-03-10

Nog 24 ... ... uren

Gepost door: Tom Bidon | 30-03-10

De commentaren zijn gesloten.