11-05-10

Verslag van de rit - 05/05/2010

Gegroet allen,

Het stralende zonnetje, de zomerse temperaturen.... ze zijn ver te zoeken deze keer. Voor onze eerste rit in mei krijgen we terug wind en een overtrokken hemel voorgeschoteld. Wat een verschil met vorige week. Samen met het zonnetje hebben heel wat flandriens warmere oorden opgezocht want we noteren amper 11 starters! We besluiten om het niet te ver te gaan zoeken en keerpunt van deze rit wordt Ninove. Na een klein oponthoud, kunnen we aanzetten. Amper een 10-tal km's ver en we staan terug stil... opgave Dieter! Een weggekatapuldeerde spaak zorgt voor een serieuze "slag" in zijn wiel en hij moet huiswaarts keren. Enkele anderen maken er een noodgedwongen stop van en besluiten de lokale flora te besprenkelen. 

Foto 1

Foto 2

Na enkele minuten peddelen we alweer verder en via hazelbeek en diepestraat rijden we richting Mere waar enkele folkloristische monumenten kunnen bewonderen. Op algemene aanvraag maken we een extra lusje om zo langs de woning van 'Vespa' Andy te passeren. Sommigen onder ons hopen op die manier nog eens een glimp op te vangen van Andy. Maar dit heeft ook tot gevolg dat er een eerste keer geklommen moet worden. in groep wordt de gootstraat opgereden en via Rosthout komen we al snel aan de volgende knik... de keiberg. Tom die dit stukje blijkbaar kent, maakt handig gebruik van zijn  parcourskennis om als eerste weg te snellen . Andy Scheerlinck & Bram reageren het snelst, de rest volgt gezwind.

Foto 3

Aan de 'Radar' van Kerksken steken we de N460 over en duiken zo D'Houtem binnen. Ondertussen  zit iedereen weer knusjes bij elkaar. Zou de wind daar voor iets tussen zitten ??? Aan een goed tempo rijden we ondertussen het centrum door. Hier kan kootsie het niet nalaten de plaatselijke middenstand te groeten, Inderdaad, ook hier kent hij establissementen waar de dorst gelest kan worden. Met voor het eerst de wind serieus in de rug, nemen Gerre en Bram de groep op sleeptouw en in een mum van tijd ligt ook de Denderhoutembaan achter ons en zitten we in Ninove. Maar hier slaat het noodlot voor een 2de keer toe vandaag... lekke band Chris. Alhoewel het vrij vlot gaat, blijft het record toch overeind. Al vlug zitten we terug in het zadel. Via Outer rijden we nu richting Nederhasselt waar we de Van Der Scheurenstraat bedwingen. Een niet te onderschatten stuk! Wim kiest van in het begin het hazepad maar zal deze inspanning toch moeten bekopen. Onder leiding van Tom Bidon wordt de jacht ingezet. Met een prachtige inspanning brengt Kris 'Chepappe' Bram terug op het wiel van Wim en Andy. Bram die de ganse tijd rustig in het wiel is blijven zitten,wacht zijn moment af. In de laatste bocht neemt hij kordaat over en laat de rest ter plekke om op die manier als eerste boven te komen. Chris heeft ondertussen al lang zijn eigen tempo gezocht en vergezeld door Bart sluit hij de gelederen. Via Aspelare besluiten we om verder te rijden richting Steenhuize. Verscholen achter de bomen en huizen, ligt gekend HF-terrein. Maar vandaag geven we niet toe aan de lokroep van de gevreesde St- Antelinkse Poggio en laten we hem rechts liggen. Maar niet getreurd want even verder klimmen we richting Wijnhuize. Stilletjes aan begint Chris het wat moeilijker te krijgen op de hellende stroken. Het kopwerk en opboksen tegen de wind begint zijn tol te eisen alhoewel het verschil nog beperkt blijft.

Foto 4

In Erwetegem wordt ons pad gekruist door de N42. En daar gebeurt het.. het noodlot slaat een 3de keer toe!! Kootsie verschiet zodanig van het rood licht. De nominaties voor de pechvogel van deze week zijn binnen. De keuze zal niet gemakkelijk zijn!! Gelukkig kunnen zij zonder kleerscheuren hun tocht verder zetten. hij er nog nooit een zag), slaat in paniek, wil voet aan grond zetten maar geraakt niet tijdig uit zijn klikpedaal. In zijn val sleurt hij de onfortuinlijke en niets vermoedende Chris mee in zijn val. Van hieruit rijden we verder richting onze laatste beklimming van de dag: de Pijpketel.

Foto 5

In ijltempo wordt de pijpketel opgereden. Het is Andy die als eerste de top bereikt. boven zijn de verschillen zo klein dat we nagenoeg onmiddellijk in groep verder kunnen rijden. Alhoewel..... we missen iemand.... Het is Wim wiens pijp compleet is en op eigen tempo komt hij de pijpketel opgekropen. Bijna waren we hem kwijt gespeeld want niemand had verwacht dat hij zou achter blijven. We kunnen het niet nalaten om casa Bernagie nog eens te gaan bewonderen. Geen teken van leven daar... een doodzieke Joris zou naar't schijnt al in bed liggen. Ondertussen naderen we de laatste inspanning van de dag: Pardassenhoek. Wim neemt hier het zekere voor het onzekere en verschiet zijn laatste cartouche om er met lichte voorsprong aan te beginnen. Kris reageert gepast en beent hem bij. De groep kijkt vanop kleine afstand en laat begaan. Via de rijst rijden we gezamelijk naar onze thuisbasis waar we verrassend gezelschap krijgen. Daar is Dieter weer... Nadat hij thuis een ander wiel gestoken had, ging hij terug op pad in de hoop ons terug tegen te komen. Jammer genoeg was dit niet gelukt. Ondertussen is onze vertrouwde hoek weeral gereserveerd en worden we verwend door Veronique & Etienne met hapjes en natjes. Dankbaar nemen we de opkikkers in ontvangst. Er wordt gezellig nagekeuveld en al uitgekeken waar de tocht ons volgende week naar toe zal leiden.

Uw ad-interim verslaggever ergens ten velde


11:35 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wie heeft er .... Wie heeft er hiere mijne foto van de pijpketel gepiekt??? Wiene????

Kamiel

Gepost door: Kamiel Velo | 12-05-10

De commentaren zijn gesloten.