21-05-10

Verslag Rit 19/05

Gegroet allen,

Woensdagnamiddag, even het weerbericht checken, de buienradar bekijken... De vooruitzichten zijn schitterend! Geen wolkje aan de lucht en dus mogen we 13 flandriens en 3 gastrenners verwelkomen. Onze getalenteerde, vertrouwde gids Tom bidon is andermaal afwezig. Naar het schijnt heeft hij een West-Vlaamse kuur nr 08,10 of 12 gevolgd en is dit nog niet helemaal clean om startrecht te krijgen. In onderling overleg beslissen we om richting Donkmeer te rijden. Chris wordt als interim-gids aangesteld. Via Borsbeke, Ressegem, Burst zitten we al gauw in Bambrugge waar we al een eerste prik krijgen. Maar deze is zonder erg want een honderdtal meter verder staat Joris al aan kant. Blijkbaar hoorde Joris moeder natuur nadrukkelijk roepen. Het peloton peddelde ondertussen rustig verder zodat hij zonder veel inspanning terug kon aansluiten. Aan een stevig tempo werd er verder gereden en de plaatsnaamborden volgen mekaar zeer snel op: Erondegem, Papegem, Wanzele, Smetlede, Serskamp.... we stomen verder richting Wetteren. En nog steeds blaast die vervelende wind in ons nadeel. Chris loodst het peloton veilig door het centrum van Wetteren richting het fietspad naast de Schelde.

.

schelde wetteren

.

Hier kunnen we voor het eerst eens genieten van het windvoordeel. Het tempo gaat met een ruk de hoogte in en dan gebeurt het. In al hun enthousiasme zijn de voorste gelederen van het juiste traject geweken. Wouter; onze uitvluchtkampioen heeft als enige de juiste beslissing genomen en is slim bij de gids van vandaag gebleven. Onze enthousiastelingen hebben hun 'erreur' snel ingezien en al snel zitten ze terug in het wiel zodat er aan een normaal tempo kan verder gereden worden. Via kronkelende wegeltje zijn we ondertussen al in Overmere belandt en naderen we zoetjesaan het keerpunt: Het Donkmeer.

.

.donk

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de avenue van de nieuwdonk zijn we getuige van een indrukwekkend sprintduel tussen Joris en Fille. Joris trekt aan het langste eind en graait de groene punten voor Filles neus weg. Ondertussen kunnen we even genieten van het kabbelende water van het Donk. Maar in slaap vallen doen we niet want de rugwind blaast ons verder richting Berlare, schoonaarde en wichelen. En hier slaat het noodlot terug toe!! "Platten tuub"... voor Dieter. Na het spaakdebacle van enkele weken geleden, doet hij terug een gooi naar de titel van pechvogel van de week.

.

plat dieter . 

.plat dieter2

.

Ondanks de deskundige hulp van Joris komt het record nooit in gedrag. Toch is het oponthoud van korte duur en zijn we terug op pad. Via het centrum van Lede, rijden we verder richting Impe waar de volgende tussensprint ligt. Het wordt een lange spurt tussen Kris Coolens, Joris en Fille. Jammer genoeg werkte de fotofinish niet zodat het nog altijd onduidelijk is wie hier de groene punten verdiende. Voor de 2de maal vandaag passeren wij café de Dievenput. Het einde nadert en het tempo gaat nog meer de hoogte in. Via een ommetje komen we zo in Vlierzele, waar "Het Rot" ons toch een laatste inspanning dwingt. Van hier wordt er aan een gezapig tempo uitgereden. Het verdachte busje dat ondertussen op het burchtplein geparkeerd staat, doet menig flandrien beslissen om onmiddellijk naar huis te rijden. Hopelijk krijgen Floyds bekentenissen geen Herzeelse volgelingen. Op die manier zijn er slecht 8 dorstigen die gelaafd moeten worden. Met de Rode duivels op de achtergrond laten wij ons de hapjes welgevallen.

Uw verslaggever-ad-interim-ergens-ten-velde

01:27 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.