21-05-10

Verslag van de rit - 19/05/2010

Woensdagnamiddag, even het weerbericht checken, de buienradar controleren... het ziet er schitterend uit! We mogen dan ook 13 flandriens en 3 gastrijders verwelkomen. Onze getalenteerde en vertrouwde gids Tom Bidon is andermaal afwezig. Bepaalde bronnen melden dat hij in West-Vlaamse contreien een 8,10 of 12 kuur heeft ondergaan en daardoor niet aan de start mag komen. Dus zal Chris de zware gids-taak op zijn schouders nemen. In onderling overleg beslissen we naar het Donkmeer te rijden. Via Borsbeke, Ressegem, Burst zitten we al snel in Bambrugge waar de eerste prik al wordt uitgedeeld. Het is Joris die wegsnelt maar het peloton laat begaan en een 100-tal meters verder is duidelijk waarom.. moeder natuur riep! Het peloton peddelt gezapig, doch goed door zodat Joris terug kan aansluiten.

Het tempo zit er goed in en de plaatsnaambordjes volgen mekaar snel op: Erondegem, Papegem, wanzele, Smetlede, Serskamp en zo belanden we in Wetteren. nog steeds met de wind pal op de neus blijft Chris - meestal met Dieter aan zij zijde -  het tempo onderhouden en neemt hij de groep verder op sleeptouw. Zonder kleerscheuren loodst hij de groep door het centrum richting fietspad naast de schelde.

.

schelde wetteren
.

Het tempo schiet fors de hoogte in en met snelheden boven de 40km/u jagen we het pad af. En dan gebeurd het... in al hun enthousiasme zijn ze vergeten afslaan en moeten ze dus terugkeren. Wouter VDD; onze uitvluchtkampioen is de enige die het juiste wiel gekozen heeft en volgt de gids perfect. Maar er hoeft niet getreuzeld te worden want de enthousiastelingen zitten snel weer in het wiel en wordt er aan een normaal tempo verder gereden.

Via allerlei kronkelende wegeltjes zijn we ondertussen in Overmere belandt en naderen we zoetjesaan het keerpunt: het Donkmeer.

.

donkopstijgende baloon.

.

Op de boulevard du Neuf Donk zijn we getuige van een indrukwekkend sprintduel. Joris troeft Fille af en graait de groene puntne voor Filles neus weg. Veel tijd om van het kabbelende water te genieten is er niet want de uitnodigende rugwind jaagt het tempo terug de hoogte in. In Wichelen slaat het noodlot terug toe!! "Platte tuub" ..... voor Dieter. Na het spaakdebacle van enkele weken geleden doet hij terug een gooi naar de titel van pechvogel van de rit.

.

plat dieter.

plat dieter2.

.

Ondanks de deskundig assistentie van Joris komt het record nooit in het gedrang.Maar toch zijn we snel terug op weg en rijden we Lede door richting Erondegem waar de volgnede tussensprint ligt. Kris, Joris en Fille strijden deze keer om de punten. Jammer genoeg is de fotofinish stuk zodat we nog altijd niet weten wie de punten deze keer pakte. Ondertussen rijden we café Dievenput voor de 2de maal voorbij vandaag en de nerveusiteit neemt toe. Via een laatste ommetje langs Zonnegem, Vlierzele belanden we aan het " 't Rot" waar een laatste inspanning moet geleverd worden. Eens boven wordt er op de achterblijvers gewacht en rijden we aan een gezapig tempo naar Herzele.Ondertussen werd er op het burchtplein een verdacht busje gesignaleerd zodat menig Flandrien ONMIDDELLIJK huiswaarts rijdt. Hopelijk krijgen Floyds bekentenissen géén Herzeelse volgelingen. Dit heeft tot gevolg dat er slechts 8 dorstigen gelaafd moeten worden. Met de rode duivels op de achtergrond laten we ons de hapjes welgevallen en wordt er gezellig nagekeuveld.

Waar de volgende rit ons geen brengt, weten we nog niet. Misschien heeft onze vertrouwde gids wel iets in petto ;o)

Uw verslaggever-ad-interim-ergens-ter-velde

09:47 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Nice Nice... leukt ritje ook trouwens... den tweede gps kwam al goed van pas... GPSman is geboren... ;-)

Gepost door: Joris | 21-05-10

Thanx voor de literaire souvenir en het parcours! zo blijft geen enkele rit onbeschreven.

Gepost door: Kris C. | 21-05-10

ferm getokkeld, maar misschien ben je toch vergeten melden dat Kootsie niet plat is gevallen en vooral niet is gevallen.

Gepost door: Kootsie | 26-05-10

De commentaren zijn gesloten.