27-05-10

Verslag van de rit - 26/05/2010

De laatste woensdag van de maand mei en toch regent het pijpestelen. Zenuwachtig naar buiten kijken, de buienradar in het oog houden... het hoort er allemaal bij op een door de weekse woensdagnamiddag want de belangrijkste gedachte bij menig flandrien is ongetwijfeld: "zal de rit vanavond kunnen gereden worden" Aangezien de weersvoorspellingen niet veel soeps zijn, regent het dan ook afzeggingen. Slechts 5 dapperen (Den Boonaert, Wim Coesse, Kootsie, Dieter en Chris) hebben de moed gevonden om de weergoden te tarten.

Onder een min of meer uitgeklaarde hemel besluiten besluiten we een trainingstochtje van Dieter te rijden. En hop, weg zijn wij.

Via de gekende veldwegeltjes verlaten we Herzele om via Leeuwergem richting Dikkele te bollen.

.

ingang kasteel leeuwergem.

Veldwegel Beerlegem.

.

.

.

.

.

.

Zou het de vrees zijn om kou te vatten of willen wij de regen voorblijven... in elk geval wordt er duchtig doorgetrapt. Dieter heeft de afgelopen goed opgelet hoe het gidswerk moet en is met geen stokken uit de voorpost van ons mini-peloton te krijgen. Ieder op zijn beurt vergezeld Dieter op kop om daarna heel tevreden de luwte van het wieletje op te zoeken. Voor we er erg in hebben zitten in de zwalmstreek.

.DeZwalm teMunkzwalm

.Roborst centrum1

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Slingerend zoals de "zwalm" zelf, rijden we door deze prachtige streek en passeren zo Meilegem, Nederzwalm, Munkzwalm, Roborst. Ook al blijven we geruime tijd in de buurt van het rustig kabbelend riviertje, ons geluk kan niet blijven duren. Om terug thuis te raken, moet er af en toe geklommen te worden. Zonder echt steile stukken op te zoeken, gaat het af en toe wel venijnig omhoog. Dieter en Bart blijken hierbij over de betere klimmersbenen te beschikken, kort gevolgd door Wim en Kootsie. Chris heeft de eer om meestal het vijftal aan de top te vervolledigen.

.paddestraat

St Francisuc Velzeke

.

.

.

.

.

.

.

Nadat ze geweerd werd uit Vlaanderens mooiste, besluiten wij de paddestraat de eer te geven waar ze recht op heeft en deze laatste mei-avond denderen vijf Herzeelse flandriens over de roemrijke keikopjes. 

Net op het ogenblik dat we onze laatste eindspurt richting veilige thuishaven willen inzetten, gebeurd het.... lekke band Kootsie. Blijkbaar werpen de wintercursus van Chris zijn vruchten af want in een mum van tijd is de lekke band vervangen en zitten we terug in het zadel.

Via Strijpen rijden we Zottegem binnen waar we eerst nog een plaatselijke ronde rijden. Nu we toch in de buurt zijn wil Wim ons wel eens tonen waar hij gebouwd heeft. Met open mond aanschouwen wij het mooie huis met het prachtig-mega tuinhuis in zijn achtertuin Lachen

We laten de beklimming richting Breivelde voor wat het is en rijden door de wijk richting Herzele. op de Rijst wordt nog eens alles gegeven en met snelheden boven de 40 km/u en al snel verwelkomt Molen Ter rijst ons. Vanaf hier rijden we gezamelijke en gezapig verder.

Ondanks de weersomstandigheden, de slechte benen van sommigen mogen we terugblikken op een vlotte, aangename en leuke rit. Met een gemiddelde van net boven de 28km/u mogen de 5 moedigen fier zijjn.

Uw verslaggever-ad-interim-ergens-ter-velde 

01:37 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Chapeau ... Der wordt precies niet meer zo op t gemak gereden. K zal getraind moeten aan de start komen bij mijn wederoptreden ergens in ...

Gepost door: Tom Bidon | 27-05-10

Sterk Sterk van de mannen die de moed gevonden hebben om in deze gure weersomstandigheden de fiets van stal te halen. Achteraf bekeken geen slechte keuze gezien de weersgoden de Flandriens wederom gunstig gezind waren. Hoewel het nu wel es in de volle zon zou mogen zijn.

Bij leven en welzijn én deftig weer zijn we volgende week op wederom van de partij.

@ Tom, hoe vlot het herstel? Bijtrainen op de rollen eh van de moment dat je kan. Komt de Regiotour ook in gevaar?

Gepost door: Joris | 28-05-10

Trainen op de rollen is er nog niet bij. Veel te veel pijn aan de schouder. Of de regiotour in gevaar weet ik ook nog niet. Ik moet volgende week naar de orthopedist gaan voor verder onderzoek. Wordt dus vervolgd.

Gepost door: Tom Bidon | 28-05-10

De commentaren zijn gesloten.