04-06-10

Verslag Rit Woensdag 02/06

Woensdag 2 juni... eindelijk is de zon voluit van de partij. De opkomst is dan ook 'ietsje' groter dan de voorbije week. Vijftien Flandriens vertrekken aan de Herzeelse Kerk. Joris hangt zijn karretje aan @ Casa Bernagie (de NMBS had haar reputatie weer alle eer aan gedaan en voor de nodige 'retard' gezorgd).

Chris en joris hadden vooraf afgesproken dat de 60 km rit van de Torenvrienden gevolgd zou worden. Een prachtig, niet te onderschatten parcours - zou later blijken - met enkele te duchten hellingen en de meer dan nodige klimkilometers volgens sommigen.

Net na de eerste noemenswaardige helling van de dag; De Fayte krijgen we bovendien het gezelschap van 2 gastrijders uit Geraardsbergen. Geen probleem, ons moto blijft iedereen is welkom, en dus mogen ze gerust mee rijden. Het feit dat één van de twee een charmante jonge dame is; stuit op nog minder weerstand. Menig Flandrien is er trouwens van overtuigd dat deze laatste ons toch niet te lang zal volgen... puur macho-denken! Want niks is minder waar... de eerste dame in ons gezelschap blijkt een echte flandrienne te zijn die menig stoer Herzeelse Flandriens deed blozen Schamen op de snedige hellingen... dus één woord: RESPECT!!! Haar vriend / man kon eveneens op veel respect rekenen want met zijn mountainbike was hij op elke helling in de voorste gelederen te vinden. Wat moet dat niet geven als hij ook met een koersfiets zou meerijden Verstomd 

Zelfs bij een lekke band van Chris bleef ons interim-duo samen met de groep wachten. De lekke band was snel gefixt, doch het record bleef overeind. We zetten onze weg verder. Voor ons ligt La Houppe uitnodigend naar ons te lonken maar we weerstaan de lokroep en slaan linksaf... maar plat is het langs daar ook niet (eigenlijk is er geen meter plat in dit parcours). Snel wordt duidelijk dat Wouter niet zijn beste dag heeft, ook chris moet op de tanden bijten om bij de groep te blijven. Onze 2 moedigen plooien maar breken niet!!

En dan... de steenbeek, voorafgegaan door een lastige aanloop. Enkele impressies van de overlevenden: ne lastigen, ne smeerlap, ne veneinigen.... Met andere woorden: deze minder gekende helling is niet van de poes. Maar het mag gezegd worden... de verschillen aan de top zijn vrij miniem. Hier en daar wel monsterende blikken richting stalen ros.... zouden sommige Herzeelse Flandriens al geïnvesteerd hebben in de gruber Assist???

Langs prachtige valleien en landschappen laten we ons verder huiswaarts voeren. Nog één helling voor de boeg: het Vossenhol. Vooraan wordt stevig doorgetrokken. De verschillen lopen op. De eersten wachten geduldig boven, de rest sluit aan.... maar wat een verschil.... Wouter blijkt op minuten gereden te zijn... aarzeling... dit kan toch niet. Joris besluit terug te fietsen maar geen Wouter te bespeuren. Dan toch maar de moderne technieken aanspreken.. heen en weer gebel. Uiteindelijk bleek Wouter eerst met krampen te zijn afgestapt (zou hij dan toch geen Gruber Assist hebben of zou de batterij nog niet op punt staan) om dan later nog eens de verkeerde weg te kiezen (uiteraard heeft dit diskwalificatie tot gevolg... alhoewel dat hem waarschijnlijk worst zal wezen op dat moment). Gelukkig blijft 'samen uit, samen thuis' het motto van onze groep en boven de Bonte (jaja, Wouter deed er nog een hellinkje bij) volgt een algemene hergroepering.... maar het tempo wordt wel aangepast of ons wachten zou zijn doel voorbijgeschoten zijn en Wouter zou toch alleen gereden hebben. Zijn bobijn is af!! Dus de rem erop... wat sommigen in alle stilte niet zo erg vinden. Tot grotenberge... de allerlaatste inspanning van de dag... ook hier demonstreert onze Geraardsbergse vriend zijn talent door vlot een ontketende Joris te counteren. Wouter sluit hier al bij al vrij vlot de gelederen. Onze companen uit Geraardsbergen verlaten ons net voor de Rijst en wij kunnen rustig naar huis bollen. Alhoewel... traditie-getrouw hoort er een laatste versnelling op de Rijst bij.

Bij aankomst worden ons deze week heel gezonde hapjes aangeboden door 'Verolies Rekkers' en wederom zijn het de Pruine Proekers die hun naam alle eer aan doen en de keet sluiten.

Hieronder nog enkele statistiekjes, profiel en overzicht van de rit... zeker enen om te onthouden. Een supermooierit met verrassend , leuk gezelschap.

.

Profiel vd rit wo 0206

.

Snelheid Hoogtemeter rit 0206

 

.

De Fayte

 . 

 

Steenbeek

.

Uw verslaggevers-ter-velde-ad-interim 

 

01:56 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.