10-06-10

Ritverslag Woensdag 09/06

Woensdag 09/06... Half juni en toch maken we terug kennis met triestige, druilerig voorjaarsweer. In de namiddag en de vooravond gaan de hemelsluizen onverbiddelijk open zodat er alle kletsnat bijligt. Menig Flandrien kiest spek voor zijn eieren en blijft knusjes in zijn zetel liggen.

Toch begroeten we 4 moedige 'echte' Flandriens aan de kerk van Herzele. Bart B & Wim Coesses - in hart en nieren fervent Mountainbikers die met weemoed terug denken aan afgelopen winter met dit weer - Bram en Chris.

Om de weergoden niet teveel te tarten, beslissen we een tochtje richting Zottegem-en-nabije-dorpjes à l'improvisoire uit te stippelen. Op die manier zijn we toch snel terug moest het nodig zijn.

Via de Rijst - Koekelberg rijden we richting 'Eske' om daar de N42 over te steken. Amper 10km gereden en 1 plensbui verder, kunnen de koerskleren al goed uitgewrongen worden maar .... de weergoden hebben medelijden: de rest van de rit wordt min of meer droog gereden. Ons 4-koppig pelotonnetje houdt er de vaart goed in en Godveerdegem is in een mum doorgefietst en we zetten koers richting St-te-Goriks. hier wacht ons de zwaarste inspanning van de dag: De hostellerie. Ieder zoekt zijn eigen tempo en het is al snel duidelijk dat Chris over de minst goeie klimmersbenen beschikt van het 4-tal. Wim gaat er van't in het begin stevig van door; gevolgd door Bart en Bram. Maar Wim komt zichzelf tegen en met zijn drieën bedwingen ze deze puist. Chris komt in de uitloper terug aansluiten en we kunnen verder. Na wat draaien en keren belanden we via St-Maria -Oudenhove in Michelbeke. Om ons gemiddelde een beetje op te drijven, stormen we de kasteeldreef af om via een kleine lus aan de voet van de Berendries te staan. De lokroep was immers zo groot dat we d'er niet aan konden weerstaan. De 2de Ronde Van Vlaanderen Helling is een feit. Bram is niet te houden en dansend op de pedalen kiest hij het hazepad. De rest volgt op menselijke afstand. Eventjes uitblazen en wij verder richting Elene. Terug wat draaien en keren en de volgende uitdaging ligt voor onze wielen: De Lippenhovestraat! Zonder kleerscheuren worden de kasseitjes bedwongen. En alsof de weergoden er ons attent willen op maken dat het stilletjes aan welletjes is geweest, sturen ze nog een regenvlaag op ons af. Via Hillegem - alwaar we nog een echte 'crosshindernis' tegenkomen (de fietsen gaan vlotjes op de schouder aan de onderbroken overweg) rijden we Herzele terug binnen.

Tevreden en voldaan, fier op ons zelf nemen we dankbaar plaats in ons gereserveerd hoekje bij Veronique en Etienne. Ondanks onze beperkte opkomst is Veronique ons niet vergeten en kunnen we smullen van de lekkere versnaperingen. En we krijgen nog hoogbezoek... de oprichters-themself; Gerre en T. Bidon komen de troepen overschouwen. Het werd nog een heel gezellige afsluiter.

Uw verslaggever -ad-interim-ergens-ter-natte-velde

20:35 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

leuk ritje... wat een een kort plat ritje van 20 km moest worden werd een ware "flandrien rit" met alles erop en eraan. Regen, hellingen, kasseien, ... Mooie rit, mooi verslag!! De afwezigen hadden ongelijk ;-))
Tot volgende week, en hopelijk is de zon nog eens van de partij.

Gepost door: cancellara | 11-06-10

En zeggen ... ... dat ook Pieter De Bisschop ons nog vergezeld heeft in één of ander etablissement na ons bezoek in ons lokaal. Rarara, waar (en hoelang) zou dat toch geweest zijn?

Gepost door: Tom Bidon | 11-06-10

De commentaren zijn gesloten.