25-06-10

Ritverslag Woensdag 23/06

Voor de eerste keer dit jaar worden we verwelkomd door een stralend zonnetje en zomerse temperaturen aan de Herzeelse kerk. We noteren dan ook 13 Flandriens  aan de start. Vol ongeduld en met hooggespannen verwachtingen wordt er in Geraardsbergse richting getuurd. Jammer maar helaas... 'Katrien & guy' komen niet opdagen... met een min of meer ontgoochelend blik, vatten enkele Flandriens de rit aan. 

Maar niet getreurd... enkele kilometers verder worden de spiertjes als eens goed opgewarmd. 'Berg Heldergem' is de eerste hindernis van de dag. Wim Coessens, Marksken en Wouter De Spiegeleer lijken het best opgewarmd en nemen het voortouw. De rest blijft rustig in groep verder peddelen.

Van hieruit gaat het richting Denderhoutem. Plots worden we voorbijgereden door een bromfietser. Bernagieken waant zich even achter een derny en snelt weg met in zijn zog Kris Coolens. De waarschuwende kreten van Chris dat er moet afgeslagen worden, bereiken alleen Kris. Joris is volledig verdoofd door de ronkende motor en weg is hij. Gelukkig bestaat er zoiets als een GSM om hem terug tot de orde te roepen. Joris wordt opgewacht en de achtervolging op de koplopers kan ingezet worden. Dit loopt echter niet van een leien dakje want ondertussen wordt ons de volgende hindernis onder te wielen geschoven... de kasseistrook Knipperhoek.Bram, Fernand en Marksken staan al vol ongeduld boven te wachten. Terug hergroepering en in groep gaat het richting Welle waar we de expresweg oversteken.

Weer is er een oponthoud... Lekke band voor kris 'Chepappe'. Bijgestaan door Ronny en Chris is het snel opgelost en zitten we weer in het zadel.

Om de misere compleet te maken, laat het GPSken ons een eerste keer in de steek waardoor we via een kleine omweg toch in Okegem belanden. Het voetbalplein aldaar ligt er maar verlaten bij en zonder dralen zetten we koers richting Pamel.

.


Okegem brug

.

Een langlopend, hellend stuk brengt ons naar het dorpscentrum van Pamel. Wim coesses gooit een eerste bommetje dat gretig beantwoord wordt door de rest. Chris volgt ietsje verder.

En net op dit stukje onbekend terrein laat het Gpsken van Chris ons een 2de keer in de steek.... gelukkig kunnen we teren op de ervaring van Fernand die ons zonder problemen richting Poelk brengt waar we de Ninoofsesteenweg oversteken. Hier volgt al de volgende uitdaging. De aanloop gaat langs de omloopstraat maar het echte werkt volgt....

.

Grot neigembos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het blijft maar oplopen... tijd om een kaarsje te doen branden aan de grot is er niet want we draaien rechts richting Grotstraat - Berchembos. Chris haakt als eerste af; een beetje verder wordt zijn voorbeeld gevolgd door Wouter, Kootsie, Kris en Wim coesse. Lichtjes afgescheiden komen Bram, ronny, Fernand en Kristof als eersten boven. En dan volgt er een zalig stukje... in volle snelheid laten we ons naar beneden glijden.

Nog niet volledig bekomen of een volgende lichthellende kasseistrook wordt ons voorgeschoteld. Chris, wim, bram en Joris nemen het commando en de rest volgt gezwind. Aan het kasteel van Neigem rijden we richting Lieferinge - Denderwindeke.

.

Kasteel neigem

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En dan is er toch een verrassing vandaag.... In het centrum van Denderwindeke krijgen we het gezelschap van Tom!! De geblesseerde Tom is ons met de wagen tegemoet gereden. Bij deze ontmoeting doen zich vreemde taferelen voor. Een nieuwe vorm van mechanische doping doet zijn intrede in het Herzeelse flandriens peloton... De GPS-switch. Onopgemerkt hebben Chris en Tom de Gps gewisseld en vanaf hier loodst Chris de bende zonder probleem terug naar huis.

In Nieuwenhove moet er opnieuw geklommen worden. Bij Chris gaat het licht stilletjes aan uit. Hij wordt hierbij perfect bijgestaan door Wim Coesses die zijn beste pijlen ook al effen verschoten heeft. De rest gaat gezwind naar boven.. zo goed zelfs dat Ronny en Fernand gaan vliegen zijn. Jammer genoeg missen zij een afslag en zetten wij de tocht verder met 11 renners en 1 volgwagen.

Onze thuisbasis komt steeds dichter en dichter maar de hindernissen zijn bijlange nog niet allemaal genomen. De Nederhasseltse Gapersberg is er teveel aan voor Wim Coesses. Boven wordt er gewacht en Wim kan terug aansluiten. En nog is het niet gedaan. Om St-lievens-esse te bereiken moet er ook in Steenhuize nog wat geklommen worden. Wat er vooraan allemaal gebeurd, weten we niet goed maar in de achtergrond pept het trio Chris - wim -Kris mekaar perfect op.

Als laatste inspanning wordt de Arestraat bedwongen en in groep rijden we richting Burchtplein.

Waar een volgende verrassing wacht.... relax nippend van een blonde ename zit Fernand ons al op te wachten. Onze hoek is terug gereserveerd en de Duitsers zijn al vol aan de bak als we plaats nemen. Maar gezien het stralende weer, besluiten we ons buiten te installeren. Het lounge-gevoel is compleet: de nieuwe, gemakkelijke zeteltjes van onzen Etienne - gecombineerd met de hapjes van ons Veronique nodigen alleen  maar uit tot gezellig nakaarten en wat langer blijven zitten. Na een laatste slaapmutsje gaat iedereen voldaan en goedgemutst naar huis.

Conclusie van deze rit: De navigatiecapaciteiten van Chris en zijn GPSken staan nog niet op punt (waarvoor excuses maar toch beetje geduld gevraagd) ;rijden bij goed weer is toch veel leuker en jammer genoeg waren de aangekondigde Geraardsbergse vrienden niet van de partij.

Uw verslaggever-ad-interim-ergens-ter-velde

 

02:05 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2010 - Verslagen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nice Mooi verslagsken Chris, mooie rit ook... volgend jaar doen we die nog es over, en dan zonder haperingen... iedereen moet leren he en met da ander kaartje zal da al een stuk vlotter gaan... 't is in ieder geval zeker een aanwinst dienen 2e GPS... Tot woensdag (met hopelijk opnieuw dezelfde zomerse temperaturen).

Gepost door: Joris | 27-06-10

Afwezig Beste fiets vrienden, ik laat jullie weten dat ik er komende woensdag(30/6/2010) niet zal bijzijn. Zoals jullie weten sta ik in het onderwijs en sluiten wij woensdag ons schooljaar af. Hapje, drankje en fuifje in de bevegemse vijvers. Groetjes L-vis

Gepost door: Wim Coessens | 27-06-10

De commentaren zijn gesloten.