08-10-08

Video-verslag - Part 2 van onze sluitingsrit

Gegroet allen,

We hebben er een tijdje moeten op wachten maar 't is de moeite geweest. Hieronder het langverwachte spektakel-filmpje van onze sluitingsrit. Kijk en geniet.

Uw verslaggever ten velde


18:51 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-09-08

Video-verslag - Part 1 van onze sluitingsrit

Gegroet allen,

Onze regisseur Kris heeft terug zijn uiterste best gedaan. Hieronder het eerste video-verslag van onze sluitings-zomer-rit van 17/09/2008. Genieten maar, zou ik zeggen, en nogmaals chapeau voor de Kris.

Uw verslaggever ter plekke


14:37 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-09-08

Verslag van de rit - 17/09/2008

Gegroet allen,

17/09/2008. Het is terug woensdag, het zonnetje is terug van de partij al mag het wel wat warmer zijn. Al bij al zijn we tevreden over de klimatologische omstandigheden en mogen we aan de inschrijvingstafel 13 Herzeelse Flandriens ontvangen.

DSCF0026

Reeds bij de vorige rit werd besloten om er een “bouwrit” van te maken. Kilometers pakken zit er dus vandaag niet meer in. Via de Borsbekestraat rijden we direct in stijgende lijn richting casa De Pelecyn Rob om aldaar onzen eerste pot in ontvangst te nemen. Na inspectie der geleverde werken mogen we ook genieten van een special act bij de buren. Eén der bewoners voelt dat bij de soapreeks “De Kotmadam” zijn tijd gekomen is om er een bijhorende stripact bij te voeren.

DSCF0047

Iedereen zag dat het goed was en na het ledigen van onze vijfentwintiger bestijgen wij terug ons “stalen, aluminiumen of carbonnen ros” om verder te fietsen richting Sint-Lievens-Esse om aldaar casa Bernagie aan te doen. Iedereen is hierbij uiterst benieuwd ofdat de reeds wekenlange beloofde proviand present zal zijn. Na de doortocht in het centrum van Herzele en de afdaling van de Arestraat volgt onze volgende helling van de dag richting Schonenberg. Ter hoogte van café “De Paling” werd de meet getrokken. Na de koninklijke sprint kan ook de finishfoto geen uitsluitsel brengen wie er als eerste de meet overschreden heeft. Is het de Fille of Lepen Joris? In elk geval mogen we aan casa Bernagie nu wel het ruim verdiende gerstenat naar binnen laten vloeien.

DSCF0045

En na de tweede inspectieronde zag iedereen ook hier dat het goed was. Het licht werd dus terug op groen gebracht om naar onze volgende plaats te peddelen, den bouwgrond van de Fille. Deze keer rijden we via Tervarent naar de Schipstraat. Aan de bouwgrond gekomen merken wij op dat ook de Fille zijn best gedaan heeft om onze wielergroep zo goed mogelijk te verwelkomen. Het gras is hier pas afgereden en ook hier zijn wij bij iedereen knikkende hoofden. We stellen hierbij vast dat de zon steeds maar sneller het licht uit doet en dat wij toch nog enige vaart zullen moeten zetten om ook ons vierde adres tijdig aan te doen. We zetten de terugweg in via, alweer de Schipstraat en vervolgens via de dancings en Woubrechtegem. Het tempo zit er stevig in en dat kunnen we opmerken aan de behaalde snelheden in de aanloop van den Berg te Aaigem. Een vooruitrijden groepje wordt in geen tijd opgeslorpt door de aankomende meute en met snelheden van om en bij de 50 km/h kunnen we uiteindelijk in groep aan de beklimming beginnen. Boven gekomen zijn de verschillen heel beperkt al zal een rond punt in Opaaigem er wel voor iets tussen gezeten hebben. We blijven, zoals het hoort, samen verder rijden. De laatste helling van de dag wenkt, de Kwakkel. Ook hier wordt deze met een vlot tempo overwonnen en kunnen we in geen tijd Ressegem binnen rijden om casa Brondeel aan te doen. De plaatselijk frigo heeft voor de nodige frisse pintjes gezorgd en ook hier wordt een inspectieronde uitgevoerd.

DSCF0065

Iedereen zag dat het goed was en met de invallende duisternis kunnen we onze allerlaatste etappe van ons seizoen inzetten richting café “De Oude Brug” voor onze laatste debriefing. We kijken op de klok en zien dat het bijna 20.30 uur geworden is bij onze aankomst. Ruimschoots op tijd dus om de eerste Champions Leaguespeeldag te kunnen volgen. En hierbijhorend zijn de bitterballetjes ook van de partij. Ondertussen hebben wij ook Pieter al mogen verwelkomen. De allerlaatste afspraken worden gemaakt om volgende week present te zijn op de receptie van Veronique en Etienne. En met een drankje en een lachje nemen wij één voor één afscheid van iedereen. Iedereen heeft terug genoten van een laatste rit van 20 km met een gemiddelde van 4 pintjes per uur. Niet slecht dus zou ik zeggen voor een sluitingsrit. De afwezigen hadden dus terug ongelijk.

Uw verslaggever ten velde


20:23 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Eindelijk ... het video-verslag van de Badiscotour

Gegreot allen,

Speciaal voor den Eddy hieronder het lang beloofde video-verslag van de Badiscotour van 19/07/2008. Geniet met mate.

Uw verslaggever ten velde


20:08 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-09-08

Video-verslag van de rit - 10/09/2008

Gegroet allen,

Hieronder het beloofde video-verslag van ons rit naar Wetteren. Geniet met mate.

Uw verslaggever ten velde


21:26 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-08

Verslag van de rit - 10/09/2008

Gegroet allen,

10/09/2008. Het is terug woensdag en dat betekent dat de Herzeelse Flandriens rond de klok van 18.30 uur het kerkplein te Herzele opnieuw enkele ogenblikken bezetten alvorens hun stalen ros op gang te trekken. We noteren op de aanwezigheidslijst 12 dappere zielen om onze wekelijkse rit aan te vatten.

1

Na onderling overleg wordt besloten om richting Wetteren te fietsen of - in één enkel geval - gas te geven. ‘T is zoals je het bekijkt. In de aanvangsfase wordt identiek hetzelfde traject gefietst als verleden week. Van in het begin mogen we terug genieten van een gezellig en vlot tempo. De weersomstandigheden zitten terug ruimschoots mee om met een constante van 30 km/h te peddelen. Hierbij wordt de groep meermaals op sleeptouw genomen door de jongere garde zijnde Ruben en Michael, de aangetrouwde neefjes van onze Fille. En dat die twee kunnen rijden zullen we in het vervolg van onze rit geweten hebben.

2

Tot in Westrem blijven we dus over dezelfde wegen als verleden week fietsen doch wanneer we in de richting van Massemen fietsen scheiden deze wegen. Bram “Cancellara” komt in gekende contreien want in een vorige eeuw was hij nog trotse inwoner van deze rozengemeente. Aan de oversteek van de N9 is het eventjes opletten geblazen voor het drukke verkeer aldaar. Hierdoor wordt bij de oversteek de groep enkele momenten in twee gesplitst doch de reorganisatie komt er na enkele honderden meters achtervolging. Ook Kootsie vindt hier zijn draai terug in de gemeente. Bij de opkuis van de plaatselijke kermis aan de plaatselijke kroeg roept hij menig bewoner toe die ons van aan de kant staat te bewonderen. Langs kronkelige wegen zoeken wij onze weg verder richting Wetteren. We fietsen langs ongekend terrein dus is voorzichtigheid geboden. We laten dus ons dozijn compact bij elkaar fietsen om niemand onderweg overboord te gooien.

4

Soms glipt er wel eens eentje van tussen uit om een sanitaire stop te ondernemen. Ook Wetteren kent een korte passage om vervolgens de terugweg al in te zetten. Langs de Smetleedse steenweg blijven we terug twee aan twee netjes achter elkaar fietsen wanneer wij allen getuige zijn van het plaatselijke bombardement richting Serskamp. Jurgen heeft zich eveneens moeten afzonderen om zijn blaas te ledigen en in de daaropvolgende achtervolging strooit een tak op de rijbaan roet in het eten. Een “patat” van jewelste en iedereen is klaar wakker. De zoveelste platten tuub is een feit. De verplichte stop neemt toch wat tijd in beslag al zal een gesloten ventieltje er wel voor iets tussen gezeten hebben. Al bij al mogen we terug zonder blijvende schade aan de fiets aanzetten om tijdig thuis te geraken.

5

De duisternis begint trouwens steeds maar vroeger en sneller te vallen. Ook Serskamp kent een snelle doortocht. In ware dernie-stijl mogen wij in het zog van moto 1 alias Andy Meuleman één van de stijgende straten aldaar op vlammen. Eén iemand vindt het tempo te hoog en laat zich eventjes afzakken maar boven gekomen weet ons jonge duo niet welke kant op en de aarzeling op een kruispunt laat terug iedereen mooi bij elkaar komen. Via Serskamp rijden we richting Wanzele om vervolgens Impe aan te doen. Nog steeds is het tempo hoog en hier en daar beginnen de eerste tekenen van vermoeidheid op te komen. We kijken op onze klok en zien dat het al 20.00 uur geworden is. We zullen dus niet te veel mogen inhouden om toch nog voor den donker aan te komen. Hierbij mogen we bij momenten genieten van de slipstream van onze meegereisde Vespa om het tempo hoog te houden.

DSCF0004

Ook Erondegem en Vliezele zijn in geen tijd gepasseerd om langs het stort aldaar en Letterbroek Letterhoutem binnen te rijden. Het einde van de rit nadert en ook de dag. Het wordt maar steeds donkerder en donkerder. Bij sommigen onder ons wordt het zelfs donker voor de ogen. Een laatste helling, de Ballei. Uiteindelijk komt ook deze iedereen goed boven al zijn de verschillen toch al iets ruimer. Chris en Tom laten begaan terwijl de anderen strijden voor de ritoverwinning. In de afdaling van het “Kampen” heerst er enige aarzeling. Een eerste deel rijdt de Lochtingwegel links in om zo naar de Provincieweg te rijden. Een tweede deel, waaronder Kootsie, negeert het verkeersbord C1 en rijdt de volledige Pastorijstraat naar beneden om ook op de Provincieweg tussen bakkerij “Bak-atelier” en café “De Wijngaard” uit te komen. Zo winnen ze enkele meters op de eerste groep en zou Kootsie de rode loper uitgerold krijgen van zijn kompanen om zijn eerste ritoverwinning te nemen. Allen moeten ze nog een laatste maal stoppen om de drukke steenweg over te steken en de Borsbekestraat in te rijden.

7

Ook Kootsie vergewist zich, na voet aan grond te zetten, of de oversteek veilig is om dan de eindstreep aan café De Oude Brug te overschrijden. Tot nu toe verloopt alles nog naar wens voor hem doch dit is zonder Jurgen in de achtervolging gerekend. Jurgen vertrouwt zich op het zicht van zijn voorlopers en vliegt zonder kijken de Provincieweg over om vervolgens Kootsie achter zich te laten. Het is Jurgen die zijn eerste binnen heeft al is het er eentje met een reukje aan. We moeten toch steeds het verkeersveilige in het achterhoofd houden om allemaal zonder kleerscheuren aan te komen anders zal het vroeg of laat eens verkeerd aflopen. Laat dit toch een les zijn in de toekomst. Buiten dit laatste incident hebben we in elk geval opnieuw mogen genieten van een 48 km lange tocht doorheen ons Vlaamse landschap. De weersomstandigheden waren ons terug goedgezind en ook onze café-uitbaters Annelies en Thierry laten ons andermaal genieten van een hapje en een drankje. Met op het tv-scherm Turkije- België mogen we vooruitblikken op onze laatste rit volgende week. Hopelijk mogen we elke Flandrien dan terug verwelkomen. Tot dan zou ik zeggen.

Uw verslaggever ten velde

  


 

 

15:44 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-09-08

Video-verslag van de rit - 03/09/2008

Gegroet allen,

Hieronder het video-verslag van de E40-rit van woensdag 3 september. Geniet met mate zou ik zeggen Knipogen

Uw producer ter plekke


17:44 Gepost door De Herzeelse Flandriens-Administrator in Seizoen 2008 - Verslagen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |